Gabriel Garcia Marquez'in destansı aşk romanı: Kolera Günlerinde Aşk
ensonhaber.com

Bugün Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marguez'in 95'inci doğum yılı. Kutlu olsun...

Nobel ödüllü yazarın yayınlandığında büyük ses getiren romanı, tam tamına yarım asır süren bir aşkı merkezine alıyor. Daha sonra filme de uyarlanan roman, aynı başarıyı sinemada da gösterdi. Yazarın Yüzyıllık Yalnızlık romanı kadar değerli görülen Kolera Günlerinde Aşk'ı mutlaka okumanızı öneriyoruz.

1982'de Nobel Edebiyat Ödülü almaya hak kazanan Marguez, çağdaş dünya edebiyatının önemli kalemleri arasında yer alıyor. Büyülü gerçekçilik akımının da temsilcilerinden olan Gabriel García Márquez'in Kolera Günlerinde Aşk romanı, tam anlamıyla bir edebiyat şölenidir.

Kırmızı Pazartesi, Yüzyıllık Yalnızlık, Albaya Mektup Yok, On İki Gezici Öykü ve daha pek çok roman ve hikayeye imza atan yazar, 2014'te hayatını kaybetti. Geriye biz okurlara da büyük miras bıraktı. Bu mirasa da sahip çıkmam hepimizin ortak görevi...

KOLERA GÜNLERİNDE AŞK

Kolera Günlerinde Aşk, terk edilmiş bir sevgilinin, yeniyetmelik yıllarından başlayıp yaşlılığın alacakaranlığına dek süren yarım yüzyıllık aşkının öyküsü.

Büyülü gerçekçilik akımının büyük ustası Gabriel García Márquez, bu romanı tam bir destana dönüştürüyor: aşkın, deli-akıllı, yabanıl-evcil, tensel-romantik tüm biçimlerinin pastoral bir şiirin büyüsüne büründüğü bir destan.

Gabriel Garcia Marquez'in destansı aşk romanı: Kolera Günlerinde Aşk

SONSUZ BİR AŞKIN ÖYKÜSÜ

XIX. yüzyılın XX. yüzyıla dönüştüğü bir zaman dilimini kapsayan bu bitmeyen aşkın gerisinde, çağdaşlaşma çabası içindeki bir toplumun sorunlarını, özellikle taşra kentsoyluluğunun saçmalıklarını ince bir alayla gözler önüne seriyor.

Gabriel Garcia Marquez'in destansı aşk romanı: Kolera Günlerinde Aşk

Sayfa: 448

UNUTULMAYAN KİTAP

Roman boyunca aşk acılarının lirik esintileri arasında, García Márquez’in insancıl mizahı sürekli olarak duyuruyor kendini. Bu nitelikleriyle Kolera Günlerinde Aşk, bu büyük yazarın eserleri içinde, başyapıtı sayılan Yüzyıllık Yalnızlık’ın hemen yanında yerini alıyor.

İletişim için:

Kitap@ensonhaber.com.tr