Konut fiyatları rekora koşuyor

konut

İstanbul'da konut fiyatları rekor seviyede artmaya devam ediyor. Hurriyetemlak.com Nisan 2016 Emlak Endeksi'ne göre Türkiye genelinde satılık konutların ortalama metrekare fiyatı son bir yılda yüzde 13 oranında artış göstererek, 2 bin 533 lirayı buldu. Kiralık konutlarda ise artış yüzde 15, ortalama metrekare fiyatı 18 lira oldu. Türkiye’de amortisman (geri dönüş) süresi ise 12 yıl olarak açıklandı.

İSTANBUL'DA YILLIK ARTIŞ YÜZDE 19

İstanbul’da Nisan 2016 itibariyle satılık konutların ortalama metrekare fiyatı 3 bin 850 liraya ulaştı. İlde son bir yıllık artış yüzde 19 oranında. Kiralık konutlarda ise fiyatlar yüzde 9 artarak 22 lira metrekare ortalamasına ulaştı. İstanbul’da amortisman süresi ise 14 yıl olarak hesaplandı. İlde son bir ayda fiyatların en çok arttığı ilk üç ilçe; yüzde 8 ile Eyüp, yüzde 5,4 ile Şile ve yüzde 5,1 ile Bayrampaşa.

İşte İstanbul'da ilçe ilçe konut fiyatları:

Konut fiyatları rekora koşuyor

BAŞKENTTE YÜZDE 8 ARTIŞ

Başkent Ankara’da satılık konut fiyatları son bir yıllık süreçte yüzde 8 oranında artarak bin 654 lira metrekare ortalamasına ulaştı. Kiralık konut fiyatları ise yüzde 9 artarak metrekarede 9 lira mertebesinde. 16 yıl amortisman süresi olan Ankara’da son bir ayda satılık konut fiyatlarının en fazla arttığı ilçe yüzde 4,2 ile Altındağ. İkinci sırada yüzde 2,7 ile Polatlı, üçüncü sırada ise yüzde 1,4 ile Sincan var.

GÜZELBAHÇE’DE BİR AYLIK FİYAT ARTIŞI YÜZDE 6,2

İzmir'de satılık konutların metrekare ortalama fiyatı son bir yılda yüzde 18 oranında artışla 2 bin 261 liraya ulaştı. Kiralık konutlarda ise fiyatlar yüzde 19 oranında artarak metrekare bazında 11 liraya yükseldi. Amortisman süresi 18 yıl olan İzmir'de Güzelbahçe, geçtiğimiz ay fiyatların en fazla arttığı ilçe. Güzelbahçe’de fiyatlar bir ayda yüzde 6,2. Çiğli’de yüzde 4,2 Seferihisar’da ise yüzde 4 yükseldi.

ANTALYA'DA NİSAN ŞAMPİYONU AKSU

Antalya'da satılık konut fiyatları son bir yılda tam yüzde 14 oranında artış gösterdi. Metrekare ortalamasının 1.832 liraya ulaştığı ilde amortisman süresi ise 18 yıl. Kiralık konut fiyatlarına bakıldığında ise metrekare fiyatı 8 lira. İlde son bir ayda fiyatlar en çok Aksu’da arttı. Yüzde 7,7 oranla Aksu ilk sırada yer alırken, yüzde 5,9 ile Serik ikinci, yüzde 5 ile Kemer üçüncü sırada.

BURSA’DA BİR YILDA YÜZDE 27 ARTTI

Bursa'da satılık konut fiyatları Nisan 2016 itibariyle ortalama bin 567 lira mertebesinde. Satılık konutta yıllık fiyat artışının yüzde 27 olduğu Bursa'da kiralık konutlardaki artış oranı ise yüzde 22. Kiraların ortalama metrekare bazında 7 lira olduğu ilde amortisman süresi ise 18 yıl. Bursa'da geçtiğimiz bir aylık süreçte fiyatlar en çok yüzde 5 ile Osmangazi’de arttı. İkinci sıradaki ilçe yüzde 3,7 artışla Mudanya, üçüncü sıradaki ilçe ise yüzde 2,3 artışla Yıldırım oldu.