Konya ve İzmir'de trafik kazası: 8 ölü

Konya ve İzmir'de trafik kazası: 8 ölü

Kaza, saat 22.00 sıralarında Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Hayıroğlu ile Bakırtolu Mahallesi arasında bulunan kanal boyunda meydana geldi. Selçuk Kara (30) idaresindeki 34 KA 1799 plakalı otomobil iddiaya göre şerit ihlali yapması sonucu Konya istikametine gitmekte olan Cafer Aksoy idaresindeki 42 NT 012 plakalı kamyonet ile kafa kafaya çarpıştı.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Kazada otomobil sürücüsü Selçuk Kara ile aynı araçta bulunan Fırat Özçınar (24), Murat Özçınar (33) ve Hüseyin Avcı (29) olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan Seçim Kara (29) ve Tuğrap Özçınar'ın yanısıra kamyonetteki Cafer Aksoy, Osman Sarı ile Müvlüt Sarı yaralandı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

HAYATİ TEHLİKELERİ DEVAM EDİYOR

Yaralıların hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Hayatını kaybeden Selçuk Kara ve arkadaşlarının mahalleleri dolaşarak dini içerikli kitaplar sattıkları belirtildi. Cenazeler otopsi yapılmak üzere Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İZMİR'DE DE TRAFİK KAZASI: 4 ÖLÜ

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, gece kulübünden çıkıp, başka bir mekana eğlenmeye gittikleri öne sürülen 4 arkadaşın içinde bulunduğu otomobil, yolda kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlandı. Hurdaya dönen otomobildeki 4 kişi, içinde sıkışarak yaşamını yitirdi.

EĞLENMEK İÇİN GİTMİŞLERDİ

Kaza, bugün saat 02.00 sıralarında, Bergama- Soma karayolunun 5'inci kilometresinde, Dağıstan Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Bergama'da yaşayan kamyon şoförleri olan Süleyman Ünal (29), Gökhan Ergin (28), Murat Özgün ve Dikili'de oturan Dikili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde tekniker İbrahim Yeni (31), dün (cumartesi) eğlenmek amacıyla biraraya geldi. Bergama'da bir gece kulübünde içki içtikleri belirtilen 4 arkadaş, mekanın saat 02.00'de kapanması üzerine buradan ayrıldı.

ARAÇ ŞARAMPOLE UÇTU

Eğlenceye başka bir mekanda devam etmek istedikleri sanılan 4 arkadaş, Gökhan Ergin'in yönetimindeki 35 DVK 86 plakalı otomobille Kınık'a doğru hareket etti. Aşırı hızlı olduğu ileri sürülen otomobil, kontrolden çıkarak şarampole uçtu. Hurdaya dönen otomobili gören diğer sürücüler kazayı, sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin yaptığı kontrolde, araçtaki 4 kişinin kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

3 SAATLİK ÇALIŞMA SONUCU ÇIKARILABİLDİLER

Ölenlerin cesetleri, çağrılan AKS 110 ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkartıldı. Cesetler, önce Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi morguna, ardından da otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Kazayı öğrenip hastaneye akın eden yakınları, ölüm haberi üzerine sinir krizi geçirdi, gözyaşını tutamadı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.