Konya'da lüks otomobilli soygun

Konya'da lüks otomobilli soygun

Konya'dan farklı günlerde geldikleri lüks otomobille Beyşehir ilçesinde mahalle aralarındaki 15 ayrı ev hırsızlığına karıştığı iddia edilen 2 şüpheliden biri polisle aralarında yaşanan kovalamacının ardından yakalanmış, bindiği aracı terk eden diğer şüpheli ise kaçmayı başarmıştı.

SERBEST BIRAKILDI

Polis kovalamacasında yakalanan A.H.'nin verdiği bilgi doğrultusunda kimliği tespit edilen diğer şüphelinin bir minibüse binerek Konya'ya kaçtığını belirleyen polis, F.A.'yı evinde yakalayarak Beyşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Beyşehir Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra hırsızlık suçlamasıyla Beyşehir Adliyesi'ne sevk edilen F.A. tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer şüpheli ise savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakıldı.

GİRMEDEN ÖNCE ZİLE BASIP KONTROL ETTİLER

Şüphelilerin terk ettiği otomobilde yaptığı aramada hırsızlık malzemelerini bulamayan ancak hırsızlık olaylarında kullanıldığı iddia edilen yedek ayakkabı ve eldivenlere suç delili olarak el koyan polis, kiralık olduğu belirtilen lüks aracın da daha sonra kiralık olmadığını, şüpheli F.A.'ya ait olduğunu belirledi. Şüphelilerin her gün akşam saatlerinde Beyşehir'e gelerek akşam saatlerinde gezmeye giden aileleri ve ışığı yanmayan birinci katlardaki daireleri kendilerine hedef seçtiği, gözlerine kestirdikleri evlere girmeden önce zillerini çalarak kontrol ettikleri öğrenildi.

YEDEK AYAKKABI KULLANDILAR

Şüphelilerden birinin araç içerisinde gözetleme yaparken, diğerinin pencere ve balkonlardan içeriye girmek suretiyle evde bulunan değerli eşya, nakit para, ziynet eşyası ve dizüstü bilgisayar gibi eşyaları çalarak uzaklaştıkları belirlendi. Şüphelilerin evlerde ayak ve parmak izi bırakmamak için eldiven ve yedek ayakkabı kullandıkları da ortaya çıktı.