Darbecilere karşı koyarken tek kolunu kaybetti
Detay Haber

1

Tuzla Aydıntepe'de yaşayan 3 çocuk babası Üzeyir Civan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ailesiyle birlikte çıktı. Orhanlı gişesindeki FETÖ'cü darbeci hainlere meydan okuyan Civan, tek kolunu kaybetti. Üzeyir Civan, yaşadıklarını Habertürk'e anlattı:

"ASKER, POLİS KARDEŞTİR SLOGANLARI ATTIRDIM"

"Olayı amcamın kızından öğrendim, "Olamaz" dedim, hatta güldüm. TV'ye bakmaya başladık. Başbakanımızın açıklaması, TRT'de o bacımıza bildiriyi okumaları bizim nevrimizi döndürdü. Aramızda karar verdik; 2 araç, 10 kişi eşlerimiz, çocuklarımızla birlikte yola çıktık. "Gidelim havaalanına destek vereli, bu noktaları kaybedersek vatan kaybedilir" dedik. Orhanlı gişelerinde 30-40 kişi vardı siviller, polisler vardı. O heyecanla bariyerlerin üzerine çıktım "Asker, polis kardeştir" diye oradaki insanlara slogan attırdım.

Darbecilere karşı koyarken kolunu kaybetti VİDEO

"ASKERLERİN ÜZERİNE KOŞARKEN BİR BAKTIM KOLUM SARKIYOR"

Biz araçların önüne geçtik. 7-8 askeri mevzi değiştirirken gördüm. Üzerlerine koşarak gittim, "Durun, yapmayın" diye. O arada çömeldim, askerlerin üzerine koşarken bir baktım kolum sarkıyor, sadece deri tutuyordu. Yine de kendimi kaybetmedim. bariyerlerin diğer tarafına geçtim. O arada 3 Türkmen genç "Yaralı var, yaralı var" diye bağırmaya başladı. Ameliyat oldum. 'Narkozdan uyandım, ilk iş ne oldu, bitti mi, vatan selamette mi?' dedim"

Darbecilere karşı koyarken tek kolunu kaybetti