Koreliler'in sevinç gözyaşları - Galeri

Koreliler'in sevinç gözyaşları - Galeri

Kuzey Kore'nin eski lideri Kin Jong İl geçtiğimiz Aralık ayında hayatını kaybettiğinde, dünyanın en kapalı ülkesinden gelen görüntüler tüm dünyada ilgi ve biraz da şaşkınlıkla karşılanmıştı. Günler süren cenaze töreni ve yasta, neredeyse kendilerinden geçmiş durumdaki Kuzey Koreliler'in gözyaşları hafızalara kazındı.

BU DEFAKİ SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Kuzey Kore resmi haber ajansı dünyaya yine duygusal kareler servis etti. Koreliler yine ağlıyor. Ama bu sefer dökülen gözyaşları üzüntüden değil sevinçten.

Foto Galeri için tıklayın...

JUSTIN BIEBER GİBİ

Kim Jong İl'den sonra devlet başkanlığı koltuğuna oturan oğlu, Kim Jong Un, Çoçuk Sendikası'nın kuruluşunun 66'ıncı yıldönümü kutlamalarına katıldı. Liderlerini karşılayan çocuklar sevinç gözyaşlarına boğuldu. Batılı yaşıtları Justin Bieber'ı karşılarında görünce nasıl kendilerinden geçiyorlarsa, Koreli çocuklar da Kim Jong Un'u görünce benzer bir ruh haine büründü.

Kuzey Kore haber ajansının geçtiği fotoğraflar arasında daha resmi anlar da var. Askeri düzende gerçekleşen geçit töreni, gösteriler ve elbette Kuzey Kore Lideri'nin konuşması...