Kraliçe Elizabeth'in vazgeçemediği ayakkabılarının sırrı

Kraliçe Elizabeth'in vazgeçemediği ayakkabılarının sırrı

6,5 santimetre topuğa sahip ayakkabılar Kraliçe Elizabeth'in edata simgesi haline geldi. Bu ayakkabılar, Kraliçe'nin hemen her fotoğrafındaki tek ortak nokta olarak dikkat çekiyor.

Kraliçe Elizabeth'in vazgeçemediği ayakkabılarının sırrı

88 yaşındaki Kraliçe'nin el yapımı ayakkabıları Londra'nın Kensington semtindeki tarihi Anello & Davide ayakkabıcısında 4 kişilik bir ekip tarafından hazırlanıyor.

KRALİÇE'NİN VAZGEÇEMEDİĞİ AYAKKABILARI

''HER YENİ AYAKKABI BAŞKASI TARAFINDAN GİYİLİP AÇILIYOR''

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, yaklaşık 10 yıldır Kraliçe'nin kıyafetlerini tasarlayan modacı Steward Parvin Kraliçe'nin ayakkabı sırlarını açıkladı. Parvin, “Kraliçe'nin ayaklarının rahatsız olması kabul edilemez. O nedenle hazırlanan her yeni ayakkabı önce ayakları Kraliçe gibi 37 numara olan bir saray görevlisi tarafından Buckingham Sarayı koridorlarında giyilip, açılıyor...."

''BİR ÇİFTİ 1.000 STERLİN''

"Cinders isimli saray görevlisi yeni ayakkabıları koton çoraplar ile birlikte giyip bir süre halılar üzerinde yürüyor” dedi. Siyah, kahverengi, bej ve beyaz renklerde üretilen ayakkabıların bir çifti 1.000 sterline mal oluyor. Ancak Kraliçe'nin eskiyen ayakkabılarına yeni topuk taktırarak her bir ayakkabıyı uzun süre kullandığı söyleniyor.

''ESKİ AYAKKABILARININ TOPUKLARINI DEĞİŞTİRİYORUZ''

1922 yılında kurulan Anello & Davide ayakkabıcısının ustalarından David Hyatt “Kraliçe için her yıl bir ya da iki ayakkabı üretiyoruz. Bazen de eski ayakkabılarının tokalarını ve topuklarını değiştirip yeniliyoruz. Kraliçe kesinlikle müsriflik yapmıyor” diyor.