PAOK'un önerisiyle Yunanistan'da depremzedeler anılacak

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 11 ili yıkıp geçti.

Bu felaketin ardından spor dünyası deprem bölgesi için seferber oldu. Birçok yardımın yapıldığı bölgeye Yunanistan'ın PAOK takımı da destek vereceğini duyurmuştu.

Siyah-beyazlı takım AEK ile oynayacağı derbi maçından elde edilecek bilet gelirinin bir kısmını depremzedelere bağışlayacağını açıklamıştı.

Saygı duruşu teklifinde bulundular

Yunan ekibi, bu güzel jestin ardından bir olumlu harekete daha imza attı. PAOK, Yunanistan Süper Ligi'nde bu hafta oynanacak maçlar öncesinde Türkiye ve Suriye'deki depremler nedeniyle bir dakikalık saygı duruşu yapılmasını teklif etti.

PAOK, lig yönetimine gönderdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:

Trajediden etkilenen iki halkın dramına saygı göstermeyi ve depremin yaşandığı bölgelerde yaşayanların hayatta kalma mücadelesini desteklemeyi Süper Lig'in borç bildiğini düşünerek teklifimizi sunuyoruz."

PAOK'un isteği kabul gördü

Bunun üzerine Yunanistan Ligi'nde bu hafta sonunda oynanacak tüm karşılaşmalarda, depremzedeler için saygı duruşunda bulunulacağı kararı alındı.