ensonhaber.com

Şampiyonluk yarışında son düzlüğe girilmesine ramak kaldı...

Elbette son dönemlerin en büyük liderlik savaşı, kavgaları da tartışmalı kararları da beraberinde getiriyor.

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) istifa etmeye davet eden sarı-kırmızılılarda başkan Dursun Özbek, rakip takım taraftarlarının tepkisini çekmişti.

Aralık ayında verdiği bir demeçte, "Böyle bir soruyu kabul etmiyorum. Federasyon bizim federasyonumuz. Futbolun akışı içinde yapılması gerekenler, düzeltilmesi gerekenler varsa istişare edilir. Bu Futbol Federasyonu'nu 6 ay önce biz seçtik." ifadelerini kullanmıştı.

"Neden mi TFF istifa etmesin dedim?"

O dönemki Kulüpler Birliği toplantısında da TFF tarafında yer alan Galatasaray yönetimi, bugünlerde söylemlerini tam tersi oranda değiştirdi.

Sponsorluk anlaşmasında konuşan Dursun Özbek, mevcut yönetimi istifaya davet etti.

Yeni seçilmiş bir TFF'nin desteklenmesini söyledim. Onların arkasında duruk ama son zamanlardaki hızlı gelişmeler, olaylar öyle bir seviyeye geldi ki, bu TFF'nin bundan sonraki dönemde Türk sporuna fayda getiremeyeceği kanaatine ulaştık. Avrupa'da ve Dünya'da hedeflerimiz var. Galatasaray'ın rakip kulüplerin ve Türk futbolunun hedefleri var. TFF, bizi bu hedeflere götüremez. O yüzden yapılması gereken taze kuvvet, yenilenme, yeniden yapılanma... Türk sporuna daha kıymetli hizmetler verecek yönetim gelmesi. Bunun da arkasındayız.

"VAR uygulamalarından memnun değiliz"

VAR uygulamalarında, VAR'ı yöneten kişilerde tereddütler var. Sadece büyük takımların maçlarını söylemiyorum. Diğer kulüplerin maçlarında da büyük hatalar var. Kişisel bazı davranış biçimleri çerçevesinde, VAR'ın faydası ortadan kalkıyor. Artık yenilenmeyi düşünmemiz lazım. Bu spekülasyonlar, tartışmalar öyle bir seviyeye geldi ki, hiçbir kulüp mutlu değil. Bu tartışmaların büyük boyuta gelmesini engellemek lazım. Bunun için yenilenmeye ihtiyaç var.