ensonhaber.com

Süper Lig’de Beşiktaş, deplasmanda İstanbulspor ile karşılaştı. Mücadele 2-0 Beşiktaş lehine sonuçlandı.

Galibiyet golleri; 23. dakikada Semih Kılıçsoy ve 54. dakikada Ernest Muçi'den geldi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, İstanbulspor'u mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

"Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"

Santos, sözlerine şöyle başladı:

Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Rakibimiz kontratak oynayan bir takım. İstanbulspor'a çok fazla kontratak fırsatı verdik. Bazen kompakt değildik, takım boyu çok uzadı, sıkıntılar yaşadık. Değiştirmemiz gereken 3-4 şey var. Çok fazla top kaybı yapıyoruz, topu kaptıktan sonra çok basit şekilde geri verebiliyoruz, birebirlerde yeteri kadar agresif değiliz, alamıyoruz.

"Rakibimiz 1 gol bulsaydı işler sıkıntıya girebilirdi"

Daha iyi olmaları gerektiğini söyleyen Fernando Santos, şu değerlendirmeyi yaptı:

Bunlar önemli. İdmanlarda çözmek zorundayız. İyi şeyler var ama öncelik vermemiz gereken şeyler iyi olmadığımız şeyler. Rakibimiz 1 gol bulsaydı işler sıkıntıya girebilirdi. Daha iyiydik ama daha iyi olmamız gereken şeyler var.

"Topa daha çok sahip olmalıyız"

Topa daha çok sahip olmaları gerektiğini söyleyen Santos, şu ifadeleri kullandı:

Topa daha çok sahip olmalıyız. Bizi büyük takım yapan şey. Orta seviye takımlar topun peşinde koşar. Biz orta seviye değiliz. Topa sahip olma düşüncesini devam ettirmeliyiz. Bunu da çalışarak, oyuncularla konuşarak yapabiliriz. Bu konuyu geliştireceğiz.

"Galatasaray maçını sonra konuşuruz"

Önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray derbisi hakkında gelen soruya ise Santos, şu şekilde cevap verdi:

Şu an önümüzde Konyaspor ile oynanacak Türkiye Kupası maçı var. Sonrasını sonra konuşuruz.

"Beşiktaş, karakterine yakışan oyun oynamalı"

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, açıklamalarda bulundu.

Haklı bir galibiyet aldıklarını belirterek sözlerine başlayan Santos, şu ifadeleri kullandı:

Maça kötü başlamadık. Rakibe fırsat vermedik fakat ilk yarının belirli bölümünde çok top kaybı yaptık. Bu da kontra atak oynayan İstanbulspor’un işine geldi. Onlara yardımcı olduk. Bu şekilde oynamayı kabul etmiyorum. Kompakt değildik. Takım mesafesi uzamıştı. Bizim yapmamız gereken topa çok sahip olup, oyunu kontrol etmek. İkinci yarıya daha iyi başladık. Topu daha fazla döndürdük, daha iyi kullandık. İlk yarıdaki kayıpları belirle seviyede düzletmiştik. İdmanlarda hep topa sahip olmanın önemine çalışıyoruz. Her çalıştığımız sahaya yansımıyor ama. Bazı oyuncular idmanlarda çok iyi performans sergilerken, maç performansı farklı olabiliyor. Bu özgüven eksiliğinden olabilir. Beşiktaş, karakterine yakışan oyun oynamalı. Topa daha çok sahip olmalı. Bunu hak ediyor. Topa daha çok sahip olan takım olmak için çalışıyoruz.

Fernando Santos, İstanbulspor karşısında 8 net pozisyon yakaladıklarını, planlı organize ataklar yaparak, daha çok gol atacaklarını dile getirdi.

"Kupayı almak istiyoruz"

Portekizli çalıştırıcı, Türkiye Kupası çeyrek finalinde 28 Şubat Çarşamba günü Konyaspor çok önemli bir mücadeleye çıkacaklarından bahsederek, şu şekilde konuştu:

Beşiktaş her zaman kupalara oynayan bir takım. Kupayı almak istiyoruz. Bu maçı alıp, finale çıktıktan sonra gerekeni yapmak istiyoruz. Şu an sadece Konyaspor maçına odaklanmış durumdayız. Galatasaray maçını daha sonra konuşuruz.

"Topa sahip olmadığınız zaman seyir zevki çok yüksek olmaz"

Taraftarın göze hoş gelen futbol isteğini gerçekleştirebilmeleri için biraz daha zamana ihtiyaçları olduğuna dikkat çeken Santos, açıklamalarında şu cümlelere yer verdi:

Topa sahip olmadığınız zaman seyir zevki çok yüksek olmaz. Farklı hücum organizasyonları yapmalıyız. Bunun için zaman lazım. Kazanmak her zaman önemli. Taraftarı anlıyorum. Göze hoş gelen futbolu izlemek istiyorlar, bunu da izlettireceğiz.