Fernando Santos: İstifayı düşünmüyorum
ensonhaber.com

Süper Lig’in 32. haftasında Beşiktaş ve Samsunspor karşı karşıya geldi.

Dolmabahçe Stadyumu'nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi.

Karşılaşmanın ardından siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Fernando Santos açıklamalarda bulundu.

"Herkes çok üzgün"

Samsunspor maçını değerlendiren Santos, şunları dedi:

Şu an durum zor 3 maçı düşünürsek. Bunları kazanmayı hak ettiğimiz düşünüyorum. İyi başladık, golü de bulduk. 2-3 yapabilirdik ilk yarı. İkinci yarıya iyi başladık ancak takım geri çekilmeye başladı. Bunu engellemek için Alex'i oyuna aldım. Fakat tam o zamanlarda golü yedik. Reaksiyonu kalbimizle vermeye çalıştık. İstek iyiydi. Herkes kazanmak istiyordu. Söyleyecek bir şey yok. Herkes çok üzgün.

"Bazen diyecek bir şey de olmuyor"

Santos ayrıca, şu sözleri sarf etti:

Aslında ilk yarı gayet net pozisyonlar bulduk ama olmadı. Hücum aksiyonu anlamında üretkendik. Sonrasında bu üretkenlik düştü. Devre arasında oyunuclarımıza önde basmalarını söylemiştim. Rakibimiz olmayan pozisyondan golü buldu ama futbolda böyle anlar var. İlk yarıdaki performanstan memnunum. Oyuncularım çok çalıştı. Bazen diyecek bir şey de olmuyor.

"Aslında ilk yarıda iyi oynadığımızı söyleyebilirim"

Basın toplantısında da konuşan Santos, sözlerine şöyle başladı:

Aslında ilk yarıda iyi oynadığımızı söyleyebilirim. Planlarımızı gerçekleştirdik. Golü de bulduk. 2-3 olabilirdi ilk yarıda ama olmadı. Bazı final paslarında bazı doğru kararlar alamadık. İlk yarı özelinde iyi oynadığımızı söyleyebilirim. İkinci yarıya da iyi başladık. İkinci golü bulmamız gerektiğini biliyorduk, fırsatlarımız oldu, değerlendiremedik. Belirli bir süreden sonra kapasitemizi yitirdik diyebilirim. Bunun sonucunda da golü yedik. Golden sonra reaksiyonumuz düşüktü. Yine bir beraberlik. Hepimiz mutsuzuz. Futbolda böyle olabiliyor.

"1-1'den sonra oyuncular çok denedi, çok uğraştı"

Fernando Santos, sözlerine şöyle devam etti:

Alex 65'te oyuna girdi. Tam o zamanlarda oyundan düştük bence. Biraz geri çekildiğimizi görünce Alex'i oyuna soktum. Onun hücum kalitesinden yararlanmak ve takımı daha çok öne itmesi için oyuna soktum. 5-6 dakika içinde golü yedik Alex girdikten sonra. 1-1'den sonra oyuncular çok denedi, çok uğraştı. Denedik, oyuncularım denedi ama olmadı. Yeterli şansları yaratamadık 1-1'den sonra.

"Bunlar sonuçlar kötü gidince olabiliyor, futbolun içinde var"

İstifa tezahüratları hakkında Santos, şunları dedi:

O esnada Türkçe bilmediğim için o tezahüratların ne anlama geldiğini bilmiyorum. Ama bunlar sonuçlar kötü gidince olabiliyor, futbolun içinde var.

"İstifayı düşünmüyorum"

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos bir kez daha yöneltilen "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna, "İstifayı düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

"Ben buraya çalışmaya geldim, işimi yaptığımı düşünüyorum"

İşini iyi bir şekilde yaptığını düşündüğü söyleyen Portekizli çalıştırıcı, şu sözleri sarf etti:

Geçen hafta net açıklamıştım proje anlamında gelme nedenimi. Yaptığım işe güveniyorum. Neler yaptığımı biliyorum. O yüzden herhangi bir istifa düşüncem yok. Ben buraya çalışmaya geldim, işimi yaptığımı düşünüyorum.

"Türkiye Kupası'nı kazanacağız"

Santos, Türkiye Kupası'nı kazanacaklarını belirtti.

Türkiye Kupası'nı kazanacağız. Kupa, ligden farklı bir kulvar. Kazanacağımıza yüzde yüz inanıyorum.

"Sonuçlar kötü ama ben oyunumuzun kötü olduğunu düşünmüyorum"

Fernando Santos, oyunlarının kötü olmadığını ifade etti.

Sonuçlar kötü ama ben oyunumuzun kötü olduğunu düşünmüyorum. İlk yarıdaki oyun, bu sezonki en iyi ilk yarılarımızdan biriydi. Son 5 maçtır kötü sonuçlar alıyoruz ama bu 5 maçta kötü oynadığımızı düşünmüyorum.

"Ben kupa finaline kadar buradayım"

Deneyimli teknik adam, açıklamalarını şöyle noktaladı:

Yönetim bana güvenirse, devam ederim. Ama çok şeyin değişmesi lazım. Çok büyük değişiklik lazım. Bunu da yapabileceğimi biliyorum. Sonuçlar kötü ama bu anlamda da bunu nasıl değiştirebileceğimizi, nasıl yapabileceğimizi biliyorum. Bunu yapabileceğime inanıyorum. Ben kupa finaline kadar buradayım. Kupayı alırsam, konuşuruz. Kupayı alamazsak daha farklı şeyler kendim de konuşurum.