ensonhaber.com

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de katıldığı Kulüpler Birliği toplantısı sona erdi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, şunları söyledi:

Buradan omuz omuza güçlü şekilde çıkacağız

Güzel ve verimli toplantı oldu. TFF ve Kulüpler Birliğiyle Türk futbolu sorunu hakkında geniş bir toplantı oldu. Sorunların çözümü ile ilgili değerlendirme ve görüşler ortaya koyuldu. Bu noktada katkı veren bütün başkanlara teşekkür ederiz. Son haftalarda yaşanan sorunlar bizi bir araya getirdi. Buradan omuz omuza güçlü şekilde çıkacağız. Bizim için önemli bir süreç. Bizim halkımız futbolu seviyor. 2024 Avrupa Şampiyonasında Milli Takımımız için önemli bir turnuva olacak. Kulüplerimizin ekonomik talepleri de var onları da değerlendirmeye aldık. Buradan güçlü şekilde çıkacağız. 2024 yılında başarılı bir süreç olmasını arzu ediyoruz. Her alanda başarılı bir Türk sporunun olmasını arzu ediyoruz. Sık sık bir araya geleceğiz.

Büyükekşi: "Bir sorun varsa hep birlikte çözeceğiz"

Toplantıda Türk futbolunun önemli konularını masaya yatırdıklarını aktaran Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi, şu ifadeleri kullandı:

Hep birlikte konuları istişare ettik. Çok güzel ve verimli bir toplantı oldu. Biz büyük bir aileyiz. Kulüpler Birliği Vakfına ve başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm paydaşların diyalog içerisinde olması çok önemli. Bu mekanizmanın düzgün bir şekilde işlemesi önceliğimiz. Bir sorun varsa hep birlikte çözeceğiz. Bir başarı ve başarısızlık varsa hep birlikte üstleneceğiz. A Milli Takımı'mızın başarılı olması için hep birlikte hazırlanmamız gerekiyor. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluk hedefleyen bir milli takım oluşturmak için bugünden çalışmaya başlamalıyız. Ülke puanı çok önemli ve daha üst sıraları hedeflememiz gerekiyor. Uygun ve pozitif futbol iklimine birlikte ulaşmamız lazım.

Ali Koç: "Yapacak çok işimiz var"

Türk futbolunun sorunlarını omuz omuza vererek çözebileceklerine vurgu yapan Ali Koç ise şunları söyledi:

Son haftalarda yaşananları, futbolun temel problemlerini, hakemlik camiasını ve ekonomiyi etraflıca değerlendirdik. Yapacak çok işimiz var. Arzu ve irade varsa el ele sorunları çözebileceğimize dair sonucu aldık dersek abartmış olmayız. Bu toplantılar devam edecek. İnşallah, tez zamanda Türk futbolunu bir daha bu sorunların konuşulmayacağı bir noktaya getirebiliriz.