Misimoviç Yugoslavya Milli Takımı'nda

Goal.com'un editörlerinden Peter Staunton, 'Eski Yugoslavya'yı yeniden inşa edebilir miliyiz' başlıklı bir haber yaparak Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Makedonya, Karadağ ve Bosna Hersek'li milli oyunculardan kurulu bir ilk 11 meydana getirdi. Yazısında Avrupa Şampiyonası'nın 2016'dan itibaren 16 yerine 24 takımdan oluşacağına vurgu yapan Peter Staunton, Avrupa'nın bağımsızlığını kazanan yeni ülkelerle birlikte 50 yıldan önce çok farklı bir yerde olduğunu hatırlattı. Bu yarım yüzyıllık süreçte politik nedenlerden dolayı UEFA üyelerinin de sayıca arttığına dikkat çeken İngiliz editör, bu konudaki en çarpıcı örneğin Yugoslavya'nın dağılmasıyla yaşandığını dile getirdi. Staunton, bir dönem Slovenyalı, Hırvat, Sırp, Makedon, Karadağlı, Bosnalı ve hatta şu ana kadar UEFA ile FIFA nezdinde resmiyet kazanmayan Kosovalı futbolcuların birlikte yer aldığı Yugoslavya Milli Takımı'nın yerine şu anda 6 ülkenin ayrı ayrı mücadele ettiğini kaydetti.

Bu bölgeden daha önce Dragan Dzajiç, Dejan Saviçeviç ve Zvonimir Boban gibi yetenekli oyuncuların Avrupa'da boy gösterdiğini anlatan goal.com'un editörü, şimdilerde ise en az bu eski futbolcular kadar kaliteli oyuncuların söz konusu ülkelerin milli takımlarında top koşturduğunu ifade etti. Staunton, bu ilginç yazısının son bölümünde ise eski Yugoslavya bölgesinde bulunan ve 6 ülkeden en az bir oyuncu bulunması şartıyla uluslararası bir 11 oluşturdu. G.Saray'da kadro dışı bırakılan Bosnalı futbolcu Zvjezdan Misimoviç'i de ilk 11'e alan ve amacının kesinlikle politik bir tartışmaya yol açmak olmadığının altını çizen İngiliz editörün seçtiği ilk 11 şu şekilde oluştu:

Samir Handanoviç (Slovenya), Darijo Srna (Hırvatistan), Nemanja Vidiç (Sırbistan), Marko Basa (Karadağ), Aleksandr Kolarov (Sırbistan), Dejan Stankoviç (Sırbistan), Luka Modriç (Hırvatistan), Zvjezdan Misimoviç (Bosna Hersek), Goran Pandev (Makedonya), Mirko Vuciniç (Karadağ), Edin Dzeko (Bosna Hersek).