ensonhaber.com

Voleybol Efeler Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Halkbank ile Fenerbahçe, Ankara'da karşılaştı.

TVF Ziraat Bankkart Voleybol Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Ozan Çağı Sarıkaya ve İlknur Çakar hakem ikilisinin yönetti.

Halkbank, set vermeden kazandı

Maça iyi başlayan Halkbank karşısında 4-0 geriye düşen Fenerbahçe, karşılaşmayı molayla kesti. Etkili oyununu sürdüren Başkent ekibi, ilk seti 25-19 kazandı.

Mavi-beyazlı ekip, ikinci sette de üstün oyununa devam etti ve ataklarını savunmakta zorlanan Fenerbahçe karşısında seti 25-18 alarak durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Halkbank, servis ve manşet sorunu yaşayan rakibi karşısında bu sette de etkili oldu. Halkbank, 3. seti de 25-19 önde bitirdi.

Efeler Ligi'nde 10. şampiyonluk

Başkent ekibi, karşılaşmayı 3-0 kazanarak play-off final serisinde durumu 3-0'a getirdi ve 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamladı.

Böylelikle mavi-beyazlılar, 2017-2018 sezonun ardından bir kez daha mutlu sona ulaşarak tarihindeki 10. lig şampiyonluğunu elde etti.

Bu sonucun ardından Halkbank ve Fenerbahçe, önümüzdeki sezon Türkiye'yi CEV Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme hakkı kazandı.

Yine Kovac, yine şampiyon

Halkbank, sezon başında başantrenör Taner Atik ile yolları ayırarak Sırp başantrenör Slobodan Kovac ile anlaştı.

Başkent ekibini, 2017-2018 sezonunda şampiyonluğa ulaştıran Sırp başantrenör bu yıl da kendisine duyulan güveni boşa çıkarmadı.

Mavi-beyazlı ekip, Slobodan Kovac yönetiminde 5 sezon aradan sonra yine şampiyonluk sevinci yaşadı.

Halkbank kupasına kavuştu

Müsabakanın ardından düzenlenen törende mavi-beyazlı ekibin kaptanı Abdel Aziz Nimir'e kupayı Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi.

Final serisinin "en değerli oyuncusu" da Halkbank'tan Nimir seçildi.

Organizasyonu ikinci tamamlayan Fenerbahçe Parolapara'ya şiltini, TVF Asbaşkanı Selahattin Süleymanoğlu takdim etti.

Büyük sevinç yaşayan Halkbank takımı ve teknik heyeti, törenin ardından taraftarla fotoğraf çektirdi.

Halkbank: Yunus Emre Tayaz, Ma'a, Ngapeth, Mert Matic, Nimir, Mirza Lagumdzija (Volkan Döne, İzzet Ünver)

Fenerbahçe: Yiğit Gülmezoğlu, Vahit Emre Savaş, Luburic, Kooy, Ghaziani, Murat Yenipazar (Hasan Yeşilbudak, Hasan Sıkar, Penchev, Caner Dengin, Caner Peksen, Ali Deniz Yılmaz)

Setler: 25-19, 25-18, 25-19

Süre: 69 dakika (25, 22, 22)