Küçük çocuk Nabi Avcı'nın bıyıklarını çok sevdi

Küçük çocuk Nabi Avcı'nın bıyıklarını çok sevdi

Sakarya Serdivan'da orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli çocuklar için yapılan Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin açılışına katılan Nabi Avcı'ya ilgi yoğundu. Bakan Avcı'yı karşılamaya gelenler arasında ellerinde çiceklerle küçük çocuklar da vardı. 8 yaşındaki Hacer Ekin Zengin, Bakan'a elindeki çiçeği uzattı. Küçük çocuk, çiçeği almak için eğilen Avcı'nın bıyıklarıyla oynayarak, 'Ne güzel bıyıklar' dedi. Bakan Avcı ile Zengin arasındaki bu ilginç diyalog, çevrede bulunanların gülüşmelerine neden oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

'TÜRKİYE ENGELLİLERE SAHİP ÇIKMADA ÖRNEK'

Avcı açılışta bir konuşma da yaptı. Türkiye'nin engellilere sahip çıkma açısından örnek programlar yürüttüğünü söyleyen Bakan Avcı, 'Türkiye dünya ülkeleri arasında ve Avrupa ülkeleri arasında engellilere sahip çıkma açısından çok örnek bir program yürütmüştür. Eğitim dışında bırakılan pek çok çocuğumuz, gencimiz bugün hükümetimizin sağladığı imkanlarla, sadece hükümetimizin değil sivil toplum kuruluşlarımızın da ve bizzat engelli çocuğu olan ailelerinde konuya bakışı konusunda köklü değişimler ve dönüşümler olmuştur' dedi.

Bakan Avcı konuşmasının ardından açılışını gerçekleştirdiği okulu gezdi, çocuklarla ilgilendi. Çocuklara çeşitli hediyeler verip, zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler sohbet eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı açılış programının bitmesiyle Serdivan'dan ayrıldı.