Üzerine pano düşen Muhammet hala yaşam savaşı veriyor
DHA

Konya'da, geçen Salı günü saat 12.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Şamdancı Cevri sokakta, kaldırım üzerine atılı bulunan reklam panosu, bu sırada yoldan geçen Muhammet Karabakan'ın üzerine devrildi. Yüzlerce kilo ağırlığındaki panonun altında kalan Muhammet, çevredekiler tarafından kurtarıldı.

Üzerine pano düşen Muhammet hala yaşam savaşı veriyor

Başına darbe alan küçük Muhammet, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı, ilk müdahalenin ardından da Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Karabakan, yaşam mücadelesi veriyor.

Üzerine pano düşen Muhammet hala yaşam savaşı veriyor

PANO BİR OTO GALERİYE AİT

Olayın ardından tabela bölgeden kaldırıldı. Çalışma başlatan polis, reklam panosunun yakındaki bir oto galeriye ait olduğunu saptadı. Panoyu belediye ekiplerinin söküp, yere bıraktığını ileri süren şirket yöneticisi Taha Süleyman B. gözaltına alındı.

SERBEST BIRAKILDI

Taha Süleyman B., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, 'Taksirle yaralama' suçundan çıkarıldığı mahkemece, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Üzerine pano düşen Muhammet hala yaşam savaşı veriyor

"BİZ SÖKMEDİK"

Karatay Belediyesi yetkilileri, ''Tabela firmaya ait. Biz sökmedik. Tabelayla ilgili işlem yapmadık, şikayet de gelmedi. Bölge Konya Büyükşehir Belediyesine ait." açıklamasında bulundu.

"FİRMA KENDİSİ SÖKMÜŞ"

Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise birkaç yıldır, şehir merkezinde, şehir estetiğine uymayan reklam tabelalarını kaldırdıklarını belirterek, ''Firmaya, geçtiğimiz yıl reklam panosunu kaldırması konusunda birkaç kez uyarıda bulunup, sökülmesi için süre verildi. Firma, kendisi sökmüş. Bizim ekiplerimiz kontrole gittiğinde, tabelanın firma tarafından söküldüğünü görüp, tutanak hazırladı.'' dedi.

Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Muhammet Karabakan'ın babası Cemalettin Karabakan, oğlunun hayatı tehlikesinin devam ettiğini belirtti.,

Üzerine pano düşen Muhammet hala yaşam savaşı veriyor

"GEREKLİ CEZANIN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Panonun oraya bırakılmasında ihmali bulunanların tespit edilmesini isteyen Karabakan, ''Eşim Saniye, ikiz çocuklarımız Muhammet ve Ömer Faruk, 12 yaşındaki İsmail ve 10 yaşındaki Zeynep ile birlikte markete gitmek için kaldırımda yürürken, pano oğlumun üzerine devrilmiş. Eşim o anda önde yürüyormuş, arkasına dönüp baktığında panonun düştüğü fark edince, oğlumu çekip kurtarmak istemiş ama kurtaramamış.  Çevredekilerin yardımıyla oğlum kurtarıldı. Panonun oraya bırakılmasıyla ilgili kimin ihmali varsa, sorumlunun bulunup, gerekli cezanın verilmesini istiyoruz.'' dedi.

"KİMSE SORUMLULUK ALMAK İSTEMİYOR"

Olayla ilgili  soruşturma başlatıldığını ifade eden ailenin avukatı Esin Yıldırım, ''Bu olay ihmaller zinciri sonucu oluşmuştur. Belediye, 'İş yeri sahibinin imzasıyla, iş yeri sahibi tarafından sökülüp bize bilgi verildi, biz sökmedik.' diyor. Denetimli serbestlik kararıyla  serbest bırakılan iş yeri sahibi ise 'Belediye söktü, bizim ilgimiz yok' diyor. Kimse biz yaptık  demiyor. Kimse bu mağduriyetten dolayı sorumluluk almak istemiyor. '' dedi.

Üzerine pano düşen Muhammet hala yaşam savaşı veriyor

"PANONUN 6 AYDIR ORDA BIRAKILMASI CİNAYETTİR"

Panonun 6 aydır kaldırımın üzerinde durduğunu ileri süren Yıldırım, ''Olayın gerçekleştiği sokak kör bir nokta değil. İş yerlerinin çok olduğu ve insanların sürekli gelip geçtiği bir sokaktır. Ancak bu sokakta hiç bir kamera kaydı bulunamadı. O sokak kör bir nokta değil. Panonun da 6 aydır demir yığının orada bırakılması, göz göre cinayettir. İnşallah çocuğumuz iyileşir'' dedi.

Muhammet'in kardeşleriyle birlikte panoyu düşürdüğünün ileri sürüldüğünü hatırlatan Yıldırım, ''Muhammet, annesi ve diğer kardeşleriyle kaldırımda yürürken pano devriliyor. 4 çocuğun birleşip, o yüzlerce kilo ağırlığında demir yığınını devirmesi, hayatın olağan akışında zaten imkansız. Bunu söylemeleri bile çok vahim bir durum." dedi.

Yıldırım, yaşanan olayla ilgili kamuoyunu aydınlatmak içinde bir kampanya başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)