Altın Koza Film Festivali'nde gösterime giren Kutu Otlar Üstüne filminin biletinin 10 bin TL olması cep yaktı
ensonhaber.com

Geçtiğimiz aylarda Avrupa'da gösterime giren Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filmi, Adana Altın Koza Film Festivali'nde ilk kez gösterime girdi. Film, 29 Eylül Cuma günü ise tüm Türkiye'de seyirciyle buluşacak.

Kuru Otlar Üstüne filmi film festivaline özel olarak gösterime girdi. Fakat filmin bileti cep yaktı. Buna göre 10 TL'den satışa sunulan biletler tartışma konusu oldu. Filmin biletinin bu denli pahalı olması en pahalı film özelliğini kazandırdı.

Tek ücretli film

96. Oscar Ödülleri'nde Türkiye'nin Oscar adayı olarak seçilen film, 30. Adana Film Festivali'nde özel bir gösterimle Türkiye'de ilk kez izleyicilerin karşısına çıktı. Adana Film Festivali çerçevesinde gösterilen bütün filmler ücretsizken "Kuru Otlar Üstüne" ücretliydi.

Gelir Depremzedelere

Edinilen bilgilere göre filmin bu kadar pahalı olmasının nedeni Nuri Bilge Ceylan'ın fikri olarak ortaya çıktı. Usta yönetmen, filmden gelen gelirle depremzedelere bağış yapacak.

Filmin konusu

Film, Doğu Anadolu’daki bir köyde dört yıl boyunca zorunlu görevini yapan ve İstanbul’a atanmayı bekleyen öğretmen Samet’in (Deniz Celiloğlu), hikayesini anlatıyor. Samet, meslektaşı ve aynı zamanda birlikte yaşadığı Kenan’la (Musab Ekici) birlikte iki kız öğrenci tarafından taciz edilmekle suçlanır. Samet, meslektaşı Nuray (Merve Dizdar) ile tanışınca hayatı değişir.