Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmaları
ensonhaber.com

Ahilik, sadece bir esnaf teşkilatlanması değil, Türk Milleti'nin, genlerinde var olan yiğitlik, adalet, dayanışma, yardımlaşma gibi özellikleri ile İslâm/fütüvvet ahlâkını yoğurarak insanlığa sunduğu bir hayat nizamı, bir medeniyet hareketidir.

Ahiliğin kurucusu Ahi Evran-ı Veli'dir. Ahi Evran, kurmuş olduğu eğitim sisteminde yetiştirdiği insanlar ile idari, iktisadi, sosyal, kültürel, askerî ve ticari bir model oluşturmuş ve bu modelde ahlâkı da kurumsallaştırarak insanlığa adil bir sistem örneği sunmuştur.

Adalet, merhamet, ehliyet, liyakat...

Ahiliğin özünde adalet, merhamet, ehliyet, liyakat, çalışmak, helâl kazanç, dayanışma, kul hakkına riayet, dürüstlük, kaliteli üretim, ilim, yardımlaşma ve Hakk'ın rızasını kazanmak için halka hizmet anlayışı vardır.

Ahilik, Türk-İslâm medeniyetinin mayasını oluşturan insanlık idealidir. Ahilik imanın amele dönüştüğü, Anadolu'nun vatanlaşmasını, Osmanlı'nın Cihan Devleti olmasını sağlayan dünyevî ve uhrevî bir sistemdir.

İnsanlık için bir ümit, bir örnek model

Ahiliğin günümüzün haz ve hız çağında, kapitalizmin kıskacında ve yeni bir düzen arayışı içindeki insanlık için bir ümit, bir örnek model olacağına gönülden inanıyoruz.

Bu inançla özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin Ahiliği yakından tanımaları için dünya genelinde açtığımız 2. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışmalarımız için son başvuru tarihimiz 30 Haziran 2023’tür.

Yarışmalar

* 6-11 yaşları arasındaki ilkokul öğrencileri resim,

* 10-15 yaşları arasındaki ortaokul öğrencileri resim ve masal/öykü,

* 14-19 yaşları arasındaki lise öğrencileri ise resim, deneme ve şiir kategorilerindeki eserleri ile yarışmalara başvurabilecektir. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere tablet, akıllı saat, bluetooth kulaklık ve sürpriz hediyeler verilecektir.

Yarışmalara ilgi duyan öğrencilerimiz www.ahievran.org adresindeki kapsamlı veri tabanından Ahilik ve Ahi Evran ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabileceklerdir.

Yarışmalar hakkında tüm bilgi ve başvuru için lütfen www.ahievran.org internet sitemizi ziyaret ediniz.