Uluslararası alanda Türk yapımlarına ilgi
AA

Ortak Yapım Marketleriyle Buluşma paneline konuşmacı olarak katılan Zakharchenko, platformun ortak yapım imkanları yaratma potansiyelini, Cannes Film Festivali'nin geleceği ve Türk yapımlarının uluslararası alanda durduğu yeri AA muhabirine değerlendirdi.

Zakharchenko, "Ortam çok güzel. Projeler çok çeşitli ve uluslararası ortak yapımlara müsait. Bu etkinlikteki yapımlarda büyük bir potansiyel görüyor ve 12 Punto kapsamında yapılan paneller ve görüşmelerin güzel sonuçlar ortaya çıkarmasını bekliyorum." diye konuştu.

"Türk yapımlarının kendini ortaya koyması için iyi bir zaman"

Türk dizi ve filmlerinin uluslararası potansiyeline ilişkin ise Zakharchenko,

"Türk yapımlarının kendini ortaya koyması için iyi bir zaman. Cannes veya herhangi bir festival, Türk yapımlarının kendini göstermesi için uygun yerler. Uluslararası alanda Türk yapımlarına ilgi var. Cannes özelinde konuşmuyorum, çünkü biz seçkilerimizi mümkün olduğunca kapsamlı yapmaya çalışıyoruz. Fakat uluslararası pazar açısından bakarsak Türk yapımlarının bu pazarda temsili önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Türk yönetmenlerinin başlattığı akım

"Bundan yaklaşık 10 yıl önce yeni Türk yönetmenlerinin başlattığı bir akım mevcuttu, fakat bu akım son yıllarda biraz etkisini yitirdi. Sanırım yeni kuşak sinemacıların yeni bir akım yaratmak için yapımlar ortaya koyması gerekiyor." şeklinde dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)