LPG’li Hummer ve Mercedes C 180 fuarda görücüye çıktı

LPG’li Hummer ve Mercedes C 180 fuarda görücüye çıktı

Dünyanın en büyük LPG / CNG üreticisi Prins'in, CNR Expo'da düzenlenecek "Gas Turkey 2011" fuarında sergileyeceği LPG'li Hummer ve Mercedes C180; 17-20 Mart tarihleri arasında görücüye çıkıyor.

Prins teknolojileri 17-20 Mart 2011 tarihlerinde, 10.00- 19.00 saatleri arasında E01 numaralı stand'da ziyaret edilebilecek.

İLK DEFA FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKTILAR

Fuarda sergilenen iki araçtan birisi Hummer marka bir arazi taşıtı. Araç, 8 silindirli olup, 400 hp ve 6.000 cm3 motor gücüne sahip. Diğer araç ise 1.600 cm3 motor gücüne sahip, 156 hp'lik ve 4 silindirli bir Mercedes C180 K modeli. Araçların üzerinde bulunan VSI "Vapour Sequential Injection - Sıralı Enjeksiyon Sistemi" şu anda piyasada bulunan en gelişmiş LPG otogaz dönüşüm sistemi olarak da dikkat çekiyor.

VSI sisteminde aracın benzin veya LPG ile sürüşünde bir fark olmuyor ve var olan sistemler arasında benzine en yakın performans bu sistem ile sağlanıyor.

Porsche, Mercedes, Audi, BMW gibi lüks araçlara özel LPG çözümleri üreten Prins, Nisan 2010'dan itibaren İpragaz güvencesi ile Türk tüketicisiyle buluşuyor. İpragaz ve Prins'in ortak politikası olan emniyet bu iki firmayı tek bir çatı altında toplayan en önemli özelliklerin başında geliyor.

HEM TASARRUSLU HEM DE ÇEVRE DOSTU

Fuarda Prins farkıyla sergilenen otogaz dönüşümü yapılmış araçların ortak özellikleri, maliyetten tasarruf yapmaları ve çevre kirliliğine yol açmamaları. Dünyada ekonomik olduğu kadar çevreci özellikleri dolayısıyla da teşvik gören LPG, benzine oranla %35-40'lara varan bir tasarruf sağlıyor.

İlk kez Prins tarafından geliştirilen, direk enjeksiyonlu araçlarda kullanılabilecek olan Direct Liqui Max teknolojisi de önümüzdeki günlerde Türkiye pazarında da yerini alacak. Bu teknoloji motor üzerinde hiç bir tadilat gerektirmemesi nedeniyle dünyada bir ilk. Aynı zamanda, LPG'yi motora sıvı olarak aktardığı için aracın performansını da yükseklere taşıyan Direct Liqui Max sayesinde sürücü benzin mi LPG mi kullandığını, aradaki farkı anlamıyor.