Lübnan İhvan üyelerini Mısır'a teslim etti

Lübnan İhvan üyelerini Mısır'a teslim etti

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Lübnan Genel Güvenlik Birimi, İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Hukuk İşleri Komisyonu Başkanı Muhtar Aşri ile teşkilata yakınlığıyla bilinen "Ahrar 25" televizyon kanalının müdürü Mus'ad Berberi'yi ülkelerine teslim etti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşri ve Berberi'nin 3 Nisan'da gözaltına alındığını ve dün akşam saatlerinde ülkelerine gönderildiğini söyledi.

"Mısır'ın talebi ve iki ülke arasındaki anlaşmalar" uyarınca bu adımın atıldığını ifade eden yetkili, "Kahire yönetimi, Mısır yargısı tarafından arandıkları gerekçesiyle söz konusu iki kişinin teslim edilmesini talep etti" dedi.

Lübnan'ın, siyasi sığınma için uygun ülke olmadığına işaret eden yetkili, "uluslararası alanda varılan güvenlik anlaşmalarına muhalif şekilde hareket etmelerinin mümkün olmadığını" sözlerine ekledi.

Berberi, Mısır'da Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasından sonra Rabiatul Adeviye Meydanı'ndaki darbe karşıtı gösterilerin devam ettiği sırada "devleti hedef alan operasyon odası kurmak" suçlamasıyla açılan davadan aranıyordu.

Kuveyt yönetimi de 29 Mart'ta, İhvan'ın Port Said'deki lider kadrosundan Muhammed Kabuti'yi Mısır'a teslim etmişti.