Adriana Lima, tahtakurularının hedefi oldu
ensonhaber.com

Fransa'da başkent Paris ve diğer kentlerde geçtiğimiz haftalarda gözlenen sıradışı tahtakurusu istilası devam ediyor.

Son zamanlarda sosyal medyada trenler, hastaneler gibi kamusal birçok alanda tahtakurusu istilasına işaret eden görüntüler kent sakinlerinin en büyük kabusu oldu.

Adriana'yı Paris'te tahtakurusu ısırdı

Geçtiğimiz yıl üçüncü kez anne olan dünyaca ünlü model Adriana Lima da şu sıralar Paris Moda Haftası'nda olan modellerden.

Sosyal medya hesabından Paris'teki günlerinden paylaşımlar yapan dünyaca ünlü model, son yayınladığı kareyle gündem oldu.

'İpucu vereyim, tahtakuruları'

Lima, otelde geçirdiği bir gecenin ardından hayranlarını meraklandıran bir fotoğraf paylaştı. Lima paylaşımına 'İpucu vereyim, tahtakuruları' notunu ekledi.

Paris Olimpiyatları tehlikede

Bu durum, önümüzdeki yıl yapılacak Paris Olimpiyat Oyunları'yla ilgili sağlık ve güvenlik kaygılarına yol açıyor.

Tahtakuruları çoğalıyor

Sosyal medyada gündem olan bu görüntülerin gerçekliğini doğulayan Paris Belediyesi, başkentte büyüyen tahtakurusu sorununa karşı hükümeti göreve çağırdı.

Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, RTL radyosuna yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınıyla mücadelede olduğu gibi haşerelerle mücadeleyi de öncelediklerine aldıklarını söyledi.

Öte yandan France 24, hükümetten yapılan başka bir açıklamada, tahtakurusu istilasına dair kanıtın olmadığının belirtildiğini aktardı.

Halktan sakin olmalarını istediler

Paris yönetimi, toplu taşıma araçlarında ısıran tahriş edici unsurların yeniden ortaya çıktığına dair herhangi bir kanıt bulunmadığını söylerken, halktan sakin olmasını istedi.

Fransa Ulaştırma Bakanı Clement Beaune, "Ulaşımda tahtakurularının yeniden canlanması söz konusu değil." dedi.

Vakalarda artış olmadığını savunan Beaune, "Kaygıya gerek yok yok." ifadesini kullandı.

Fransız basınından tahtakurusu ayırt etme rehberi

Fransız basınından Franceinfo, "Tahtakurusu, evlerdeki diğer böceklerden nasıl ayırt edilir?" diye sorduğu haberinde şunları aktardı:

Evlerde ve kamusal alanda tartışmalara neden oldular. Tahtakuruları, 1950'lerde ortadan kaybolduktan sonra yeniden Fransızların arasına geri dönüyor.

Vakaların yeniden artması ve büyüyen tartışmalarla karşı karşıya kalan hükümet toplantı kararı aldı.

Tahtakurusu genellikle kahverengi, oval şekilli ve düzdür. Çıplak gözle görülebilir. Tahtakurusu ısırığı sivrisineklerinkine benzer.

Le Parisien: Cehennemi yaşıyorlar

Le Parisien, "Tahtakuru istilası: Meaux'da bir binanın kiracıları istilaya uğradı ve cehennemi yaşıyorlar" başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

Beauval bölgesinin sakinlerinin son derece gergin olduğu, aylardır evleri sayıları binleri bulan zararlılar tarafından istila edildiği kaydedildi.

İstilanın kaynağı olduğuna inanılan dairenin "tedaviye" tabi tutulması gerektiği çağrısı yapıldı.

Fransız basını, hükümetin tahtakurusu istilasına karşı mücadele planını devreye aldığını aktardı.

Söz konusu böceklerin Paris metrosunda, hızlı trenlerde ve Paris Charles-de-Gaulle Havalimanı'nda görüldüğü ve bu durumdan hoşlanmayan yolcuların karşılaştıkları durumu sosyal medyadan paylaştığı kaydedildi.

Tahtakurusuyla mücadele planı

Fransa'nın ulusal sağlık kurumu, insanlara seyahat ederken otel yataklarını kontrol etmelerini ve evlerine ikinci el mobilya veya yatak getirme konusunda dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Tahtakuruların görülmesi halinde, bundan etkilenen odalara hızlı bir şekilde müdahale edilmesi gerektiği belirtildi.

Macron'a çağrı: Özel görev gücü oluşturun

Paris Belediyesi, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron hükümetini özel bir görev gücü oluşturmak da dahil olmak üzere istilaya karşı yardım etmeye çağırdı.