Mahkemeden Fazıl Say'a iyi haber

Mahkemeden Fazıl Say'a iyi haber

Ünlü piyanist Fazıl Say'ın Ömer Hayyam'a ait şiirleri twitter hesabından paylaştığı için "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı" gerekçesiyle mahkum olduğu davanın da şikayetçisi olan Ali Emre Bukağılı, Say'ın bu davada yargılanırken yaptığı açıklamalarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Bukağılı, Say'ın "yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve yargı görevini yapanı etkileme" suçlarından yargılanmasını istemişti.

GEZİ'DE DE TAKİPSİZLİK VERDİ

Vatan'da yer alan habere göre, Gezi eylemlerinin ilk gününde yapılan gösteriler ve Hayata Dönüş operasyonunu protesto gösterilerine ilişkin verdiği "takipsizlik" kararıyla gündeme gelen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aslan, bu suç duyurusuna da takipsizlik verdi. Kararda, Say'ın herhangi bir kamu otoritesi gücünü kullanmadığı, yargı görevi yapan makamlara emir verme hak ve yetkisine sahip olmadığı belirtilerek, beyanları ve twitter gönderilerinin kendini ifade etmek, serzenişlerini dile getirmek, sözlerinin Ömer Hayyam'dan alıntı olduğunu söylemekten ibaret olduğu belirtildi.

Mahkemeden Fazıl Say'a iyi haber

BALKOZ HAKİMİNDEN RET

Bukağılı, bu karara itiraz ederek, Say'ın yargılanmasını istedi. Ancak Balyoz davasını karara bağlayan özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski Başkanı Ömer Diken'in başkanlık yaptığı Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Bukağılı'nın iddia edilen suçlardan ötürü "mağdur" sıfatının olmadığı için itiraz hakkının olmadığını belirterek itirazın reddine karar verdi.