Mahmutbey'de trafik sorunu yaşanıyor
DHA

Edirne üzerinden Avrupa'ya geçişte kullanılan Mahmutbey, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de açılmasıyla yoğunluğu arttı ve ağır bir trafik yüküyle karşı karşıya kaldı.

Mahmutbey'de trafik sorunu yaşanıyor

Hem Edirne-Avrupa istikametine giden ağır vasıtalar, hem de Avcılar-Esenyurt-Esenkent-Bahçeşehir bölgesinde yaşayan İstanbullular trafik sorunu yaşıyor.

ŞERİT ŞERİT ÇOĞALIYOR

Saat sınırlanması olmadan Yavuz Sultan Selim köprüsünü geçerek, Odayeri kavşağının ardından Mahmutbey kavşağına ulaşan büyük bölümünü kamyonların oluşturduğu trafik, iki şeritli bir bağlantı yoluyla Mahmut Bey gişelerine yönleniyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü-Maslak-4. Levent-Gazi Osmanpaşa istikametinden gelen 3 şerit, Başakşehir istikametinden gelen 2 şerit, İkitelli’den gelen 2 şerit Aksaray-Şehitler Köprüsü-Otogar istikametinden gelen 3 şerit ve Havalimanı-Basın Ekspres istikametinden gelen 2 şerit ile birleşiyor. Böylece tam 14 şeritlik araç ordusu Mahmutbey gişelerine ardından da 3 şeritlik TEM otoyoluna çıkmaya çalışıyor. Bölgede araç kuyrukları kilometrelerce uzuyor. Akşam saatlerinde 3-4 kilometre yolu aşmak zaman zaman saatleri aşıyor.

Mahmutbey'de trafik sorunu yaşanıyor

SERBEST GEÇİŞ BEKLENTİSİ

Ayrıca Mahmutbey Kavşağı'nda gişelerin yerine HGS ve OGS serbest geçiş sistemine geçmek için çalışmalar sürüyor. 1,5 ay içinde sonlanacak bu sistemle bölgedeki trafiğin yüzde 30 azalacağı düşünülüyor.

Yetkililer Beylikdüzü-Başakşehir-Bahçeşehir-Boğazköy bölgesine yönelik alternatif yol projeleri geliştirmenin şart olduğu görüşünde birleşiyor.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)