Malezya yolcu uçağı düştü

Malezya Havayolları'na ait 295 kişi taşıyan ve Amsterdam Kuala Lumpur'a gitmekte olan bir yolcu uçağı, Rusya-Ukrayna sınırına yakın bir bölgede düştü.

Rus havacılık endüstrisi kaynakları Reuters'a yaptıkları açıklamalarında uçağın Rusya hava sahasına beklenen zamanda girmediğini ve uçağın Ukrayna'nın doğusundayken düştüğünü bildirdi.

UÇAĞIN PARÇALARI BULUNDU

Ukrayna Güvenlik Birimi SBU, resmi YouTube hesabından Rusya yanlısı ayrılıkçılara ait olduğunu belirttiği bir konuşma yayımladı. Güvenlik biriminin aktardığına göre konuşmalarda, "Rusya yanlıları uçağın düşürüldüğünüğü itiraf ediyor" ve içlerinden biri "Bu sivil bir uçak" dedi.. Aynı kişi, Endonezyalı bir öğrenciye ait olduğu tespit edilen bir kimlik kartı bulunduğunu ekledi.

Malezya yolcu uçağı düştü

Malezya yolcu uçağı düştü

Malezya yolcu uçağı düştü

KURTULAN OLMADI

Donetsk yakınlarında düşen Malezya Havayolları'na ait Boeing 777-200 tipi uçaktan kurtulan olmadı. Açıklama yapan Ukrayna İçişleri Bakanı "Malezya Havayolları'na ait uçakta bulunan 280 yolcu ve 15 mürettebat hayatını kaybetti" dedi.

Malezya yolcu uçağı düştü

FÜZEYLE DÜŞÜRÜLDÜ İDDİASI

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı uçağın füzeyle düşürüldüğünü iddia etti ve "Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı 10 bin metre irtifadayken karadan havaya füzeyle vuruldu" dedi.

Malezya yolcu uçağı düştü

BÖLGE SİVİL UÇAKLAR TARAFINDAN KULLANILMIYORDU

Ukrayna ile Rusya yanlısı ayrılıkçı güçler arasında son dönemlerde özellikle uçak ve helikopterlere yapılan saldırılar dikkat çekiyor. Bugüne kadar sadece askeri uçak ve helikopterler, yerden atılan füzelerin hedefi olmuştu. Bu bölge uzun süredir sivil uçaklar tarafından kullanılmıyordu.