Mavi Marmara Davası İspanya'da yeniden gündemde
ensonhaber.com

İşgalci İsrail'in ablukası altında tutulan ve deniz hava ve kara da dahil olmak üzere tüm çıkışlarına ambargo koyulan Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi marmara gemisi, katil israil askerleri tarafından basılmış, 9 kişi yaşamını yitirmişti. Türkiye dahil bir çok ülkede açılan davalar sonucunda İsrail'den tazminat ve yargılama talepleri alınmış, bu davalardan sadece Türkiye'de olan sonuçlanmıştı.

Bu davalardan İspanya'daki için bir ilerleme gerçekleşti. İspanya Ulusal Mahkeme Yargıcı Jose de la Mata, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu hakkında bir kez daha tutuklama kararı çıkardı. Yargıç Mata, Netanyahu'nun yanı sıra İsrailli 6 eski bakan için de "İspanya topraklarına girmeleri halinde gözaltına alınmalı." yönünde karara vardı.

Mavi Marmara Davası İspanya'da yeniden gündemde

TUTUKLAMAYA İPTAL TALEBİ

İspanya'dan çıkan tutuklama talebine sebep olarak "şahısların o suç unsuru sırasında bulunduğukları görev" oluşu açıklaması yapıldı. Karara ilişkin İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcülüğü "Bunu bir provokasyon olarak görüyoruz. Kararın iptali için İspanyol yetkililerle birlikte çalışıyoruz." açıklaması yaptı.

Mavi Marmara Davası İspanya'da yeniden gündemde

Dosyada tutuklanması talebinde bulunan kişlier adeta Netanyahu'nun kurmayları. Eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, eski Savunma Bakanı Ehud Barak, eski Bakan Moshe Yalon, eski İçİşleri Bakanı Eli Yishai ve Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan Tümamiral Eliezer Alfred Marom gibi isimler de var.

Mavi Marmara Davası İspanya'da yeniden gündemde