Sanat kariyerinden eşik bekçiliğine; Oğuzhan Uğur aslında kimdir?

1984 yılının 29 Ocak günü askeriye’de tam da bir “Ankara bebesi” olarak dünyaya gelen Oğuzhan Uğur, şimdilerde Türkiye’nin yakından tanıdığı bir isim…

Karikatürist mi? Evet. Müzisyen m? Evet. Şarkıcı mı? Evet. Fenomen mi? Evet. Youtuber? Kesinlikle. Siyasetçi? Henüz hayır… Peki Oğuzhan Uğur kimdir?

Kendisine yeni nesil eşik bekçisi diyebiliriz; Yani sosyal medyada sahip olduğu kitle ile enformasyonu yönlendirme gücünü elinde bulunduran bir isim.

Sosyal medyanın en aktif ve etkili isimlerinden biri olan Oğuzhan Uğur hakkında merak edilenler...

Babası ilerleyen satırlarda adını sıkça duyacağımız Türk askeri Hasan Atilla Uğur ve annesi ise Pazike Uğur’un ilk çocuğu olan Oğuzhan Uğur, aslen Ankaralıdır.

Ardından kardeşi Tuğrul Uğur ile abi olma duygusunu tadar. Ancak abilere zaten çok alışıktır çünkü “asker abiler” ile birlikte büyümüş sayılır.

Eğitim hayatı haylazlıklarından dolayı bir hayli zor geçen ancak zekasıyla da dikkat çeken Oğuzhan Uğur, Ankara’da liseyi bitirir ve Akdeniz Üniversitesi’nin yolunu tutar.

Eli kalem tutan Oğuzhan, üniversite hayatına girdiği gibi sanatsal yeteneklerini sergilemeye başlar. Karikatür çizmek en sevdiği iştir. Çizim yeteneği, iş imkanlarını da beraberinde getirir.

Büyüdüğü ciddi ortam, kendisini daha soft alanlara yönlendirmiş olur ki, müzik sektörüne de merhaba der.

Single ve albümlerle konserler veren Oğuzhan Uğur’un dönüm noktası “BabalaTV”yi kurması diyebiliriz.

“PİNÇ” adını verdiği programda anlattığı anıları ve tespitleriyle milyonları kahkahaya boğan Oğuzhan Uğur’u izleyici de çok sever.

BabalaTV’de eğlenceli ve siyasi birçok içeriği izleyicilerle buluşturur.

Kahkahaların sorgulayan düşüncelere dönüşmesi ise “MEVZULAR” programı ile başlar. Siyasi yorumlarını da bu programda tek tek dile getirir.

Abdullah Öcalan'ın ilk sorgusunu yapan Albay Hasan Atilla Uğur'un oğlu olan Oğuzhan Uğur, takipçisi olan milyonlarla inanılmaz bir enerji yakalar. Kimileri ona hak verirken, eleştiri oklarının da hedefi olmaktan geri kalamaz.

Albay Atilla Uğur için bir parantez açalım;

Jandarma istihbarat biriminde uzun süre görev yapan Atilla Uğur, PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ı İmralı’da sorgulayan ilk komutandır.

2000-2001 yıllarında Hizbullah'a karşı yapılan operasyonlarda önemli görevler aldı. 2002-2004 yılları arası Jandarma Teknik İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulundu. J.Gn.K.lığı Teknik İstihbarat Daire Başkanı görevindeyken FETÖ ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlayarak üst makamlara sundu.

Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008 tarihinde gözaltına alındı. Tam olarak 5 yıl 8 ay 10 gün tutuklu kaldıktan sonra 10 Mart 2014 tarihinde tahliye oldu.

Videolarıyla herkes tarafından tanınan bir isim olan Oğuzhan Uğur, Mevzular Erken Seçim programıyla Türkiye’de her partiden siyasetçiyi seçmenle buluşturması büyük dikkat çekmiştir.

Son olarak “Mevzular: Açık Mikrofon” programını yayın hayatına sokan Oğuzhan Uğur, konuk ettiği siyasi isimlerle gençleri şeffaf olarak buluşturuyor ve merak edilen sorulara yanıt arıyor.

Türkiye’de bir ilk olan formata Ümit Özdağ, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Muharrem İnce, Metin Külünk, Cem Uzan ve Ahmet Davutoğlu gibi isimler katılmıştır.

Bir sanatçı olmasına rağmen Youtube kariyeri ile söylemek istediklerini buluşturan ve olayların akışıyla adeta bir eşik bekçisi haline halen Oğuzhan Uğur’un 4 milyona yakın takipçisi bulunuyor.

Aşk hayatına değinmeden de geçmeyelim;

Geçtiğimiz günlerde bir programa katılan 39 yaşındaki Oğuzhan Uğur, aile kurmak için geç kaldığını ve bundan pişmanlık duyduğunu dile getirdi.

Gönül işlerinde işe bir o kadar kameralardan uzak olan Oğuzhan Uğur, oyuncu Müjde Uzman ile bir dargın bir barışık aşk yaşıyor.