Mehmet Zafer Çağlayan kimdir

Mehmet Zafer Çağlayan kimdir

10 Kasım 1957'de Muş'ta dünyaya gelen Çağlayan'ın ailesi, önce İzmit'e oradan da Ankara'ya göç etti. Çağlayan, 1980 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve Alüminyum Yapı Sistemleri sektörüne adım attı.

ASO BAŞKANLIĞI

1987 yılındaki Ankara Sanayi Odası seçimlerinde, en genç sanayici olarak, 30 yaşında, Oda Meclisi Üyeliği'ne seçildi. 1989 yılında ASO Yönetim Kuruluna, 1991 yılında ise Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine seçildi. 1995 yılında yapılan Ankara Sanayi Odası seçimlerinde en genç ASO başkanı olarak, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi ve bu görevi 2007 yılına kadar devam ettirerek, en uzun süre başkanlık yapan, isim olmuştur.

EN BAŞARILI KURULUŞ

Zafer Çağlayan ASO yönetiminde yer aldığı zamanda, Ankara Organize Sanayi Bölgesi'nin oluşumunda ve bu günlere gelmesinde önemli rol oynamış, başkanlığı zamanında Ankara sanayisine önemli katkılarda bulunmuştur. Başkanlığı sırasında Ankara Sanayi Odası 1997 yılında KOBİ'lerle ilgili çalışmalarından dolayı “En Başarılı Kuruluş” seçilmiştir. 1999 yılında yaşanan Ağustos depremi sonrası, Bedelli askerlik ve Deprem Tahvili önerilerini gündeme getirmiştir. Devlet bu çalışmalardan ötürü 1 milyar Alman Markı gelir elde etmiştir

Zafer Çağlayan ayrıca, TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi ile TEPAV Türkiye Ekonomi Araştırma Vakfı Mütevelli Heyet Üyesidir. İngilizce bilen Zafer Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır.

EKONOMİ BAKANI

22 Temmuz 2007'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ankara milletvekili seçilen Çağlayan, 60. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ardından da Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanlığı görevlerini yürüttü. 61. Hükemet'te ise Ekonomi Bakanlığı görevini üstlendi.