Merkel seçim çalışmalarına başladı
ensonhaber.com

2017 Almanya için adeta bir seçim yılı. Geçtiğimiz Şubat ayında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleştiği ülkede eylül ayında parlamento seçimleri yapılacak.

Merkel seçim çalışmalarına başladı

Partisinin başında gireceği seçim için çalışmaların startını veren Merkel Bremen'de halk ile bir araya geldi. Seçmenlerin bir araya toplandığı meydanda yapılan mitinge ilgi oldukça düşüktü. Öyle ki, Hristiyan Demokratların neredeyse tam kadro çıkartma yaptığı Bremen'de, az sayıda kişinin destek vermek için alana gelmesi, mitingin sönük geçmesine sebep oldu.

Merkel seçim çalışmalarına başladı

Merkel seçim çalışmalarına başladı

KÜRSÜDE YUHLANDI

Merkel az sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşeşen mitingde ilk şoku atlatamadan ikinci bir yıkım ile karşı karşıya kaldı. Kürsüye çıkan Merkel çevredekiler tarafından ıslıklandı, yuhlandı, konuşmasına izin verilmedi. Merkel her ne kadar tepkileri gözmezden gelerek konuşmasına devam ettiyse de Merkel konuştukça tepkiler daha da büyüdü "seni burada istemiyor, git buradan" sesleri yükseldi.

Angela Merkel protesto edildi İZLE

MERKEL'E İLGİ AZALIYOR

Merkel'in mitingine az sayıda kişinin katılması "Acaba Merkel'e ilgi azalıyor mu?" sorusunu akıllara getirdi. Geçmiş dönemlerde aynı yerde yapılan mitinglere kalabalık bir kitlenin katıldığı görülürken, bu yıl az sayıda kişinin gelmesi bu iddiayı doğrular nitelikte.

Merkel seçim çalışmalarına başladı

Daha önce Merkel'e ilginin azalması konusunu gündemine alan ARD-DeutschlandTrend, yaptırdığı "Almanya'da En Çok Sevilen Politikacılar" anketi sonuçlarına göre, en sevilen politikacılar listesinde ilk sırayı yüzde 64 ile Maliye Bakanı Wolfgang Schauble, ikinci sırada yüzde 63 ile Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel yer almış Merkel listede 3. sırada yer almıştı.

Ankette seçim olması durumunda Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) yüzde 39, Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 24, Sol Parti yüzde 9, Yeşiller, Hür Demokrat Parti (FDP) ve sağ popülist Almanya için Alternatifin (AfD) yüzde 8'er oy alacağı tahmin edilmişti.