Mesut Yar kimdir

Mesut Yar kimdir

Mesut Yar 17 Nisan 1966 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede Müzecilik ihtisası yaptı. 1985 yılında gazetecilik mesleğine stajyer muhabir olarak başladı. Yar, sırasıyla Hürriyet, Sabah, Posta gibi gazetelerde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yaptı.

1994 yılında kurucuları arasında olduğu Kanal E'de ülkenin ilk ihtisas talk show'unu hazırlayıp sundu ve kariyerine televizyon dünyasında devam etme kararı aldı. Show TV, Number One TV, HBB TV, Kanal 6, Star TV, Cine 5, atv gibi ulusal kanallarda yapımcılık, sunuculuk ve anchormanlik görevlerinde bulundu.

Sabah-Atv Grubuna bağlı Kanal 1, Atv Avrupa, Türkçe Tv gibi kanallarda genel müdürlük yapan Mesut Yar, mesleğine paralel olarak edebiyatla da uğraştı. Çeşitli hikâye, şiir, ve roportaj kitapları yayınlanan Yar'ın şu sıralar Posta Gazetesi'nde izleme kritiği yaptığı Televizyon Hastası isimli bir köşesi bulunmaktadır. Mesut Yar hafta içi her akşam CNN TÜRK'de Burada Laf Çok programını hazırlayıp sunmaktadır.