Mevlüt Çavuşoğlu Katar'a gidiyor
Ajanslar

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımız 14 Haziran 2017 tarihinde Katar'ı ziyaret edecektir. Sayın Bakanımız bu ziyareti sırasında Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Casim El Sani'yle görüşecek, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani tarafından da kabul edilecektir. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra bölgedeki son gelişmeler istişare edilecektir." denildi.

"KATAR'A YÖNELİK SUÇLAMALAR BİZİ ŞOK ETTİ"

Katar ziyaretine ilişkin bir soru üzerine Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Katar'a yönelik yaptırımlar açıklanınca tüm dünya gibi bize de sürpriz oldu. Adeta şok olduk. Önceden bir bilgimiz de yoktu. Böyle bir kriz yaşanacağını da tahmin etmiyorduk çünkü 2014'te yaşanan olaydan sonra her şey normalleşmişti. Herkese sürpriz oldu. Ama biz hemen ilk dakikalardan itibaren bu krizin çözümüne katkı sunmak için diplomasi çalışmalarımızı başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız bir çok lideri aradı. Hem Müslüman dünyasından hem de farklı ülkelerden. Ben de bir çok dışişleri bakanı ile görüşmelerde bulundum."

"SUUDİ ARABİSTAN'A DA GİDECEĞİZ"

"Çözülmeyecek bir sorun değil. Çözülmesi lazım. Ramazan ayında insanların temel ihtiyaçlarına yönelik kararlar uygulanmasa da herkes te büyük bir rahatsızlık yarattı. Sorunun çözümü için önerilerimizi de söylüyoruz. Fakat suçlamaların da tam olarak ne olduğunu delilleri ile birlikte görmek lazım.  Tarafları da dinlemek lazım. O nedenle, herkes ile görüştük. Cumhurbaşkanımız Bahreyn Dışişleri Bakanını da kabul etti. Kralı da aradı. Katar emiri, Kuveyt emiri ile de 2 defa görüştü. Katar'a oradan da mümkünse Suudi Arabistan'a gideceğiz."