Milli Gazete'den Abdülhamid isyanı: Halife Sahipsiz

Milli Gazete'den Abdülhamid isyanı: Halife Sahipsiz

Saadet Partisi'nin gazetesi olarak bilinen Milli Gazete'nin manşetinde Abdülhamid tepkisi vardı.

TÜRBEDE KATALOG ÇEKİMLERİNE TEPKİ

Gazete, bir tekstil firmasının Abdülhamid'in türbesinin de bulunduğu Çemberlitaş'ta Türk Ocakları'nın bulunduğu yerde, türbe duvarında katalog çekimleri yapmasına tepki gösterdi.

"NE İDÜĞÜ BELİRSİZ KİŞİLER"

"Ne idüğü belirsiz kişiler Sultan Abdülhamid'in kabrini adeta defile platformuna dönüştürdü" gibi ifadelerin yer aldığı haberde çekimlere müdahale etmeyen görevlilere de tepki gösterildi.

İşte Milli Gazete'nin bugünkü manşet haberi:

"Resmi tarihin uzun yıllar bu milletin çocuklarına “Kızıl Sultan” olarak öğrettiği ve lanse ettiği 2. Abdülhamit gerçeği günümüzde de adeta köşe bucak saklanmak isteniyor. Milletin ceddi terkedilmiş durumda. Halk, Sultan 2. Abdülhamit’e iade-i itibar etti ama gel gör ki aynı duyarlılık ve hassasiyet yönetimde yok. Bunun son örneği Fatih Çemberlitaş’ta bulunan cennet mekan Halife 2. Abdülhamit Han’ın kabrinde yaşandı.

Ne idüğü belirsiz kişiler Sultan Abdülhamit’in kabrini adeta defile platformuna dönüştürdü. Kabrin duvarlarına çıkarak katalog çekimleri yapan kişilere engel olan, “dur” diyen bir görevli de çıkmadı. Kabri defile mekânı yaptılar İkinci Abdulhamit Han’ın kabrinde yaşanan bu edepsizliğe o anda orada bulunan vatandaşlar büyük tepki gösterdi. “Burası defile arenası mı? Başka bir ülkede bir tarihi şahsiyetin kabrinde bu densizliği yapabilir misiniz?” şeklinde çıkış yapan vatandaşlara çevreden de destek geldi. Bunun üzerine kabri defile mekânı olarak kullanmak isteyenler apar topar oradan uzaklaştı."

GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ

Milli Gazete'den Abdülhamid isyanı: Halife Sahipsiz