Mourinho'dan Atletico Madrid'e İnter taktiği

Mourinho'dan Atletico Madrid'e İnter taktiği

Kralspor.com - Detay Haber

Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında Atletico Madrid sahasında Chelsea'yi konuk etti. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen İspanyol ekibi bir türlü aradığı golü bulamadı. Chelsea ise ilk dakikadan itibaren sadece savunmaya yönelik bir futbol sergilemesi ile dikkat çekti.

YİNE OTOBÜSÜ PARK ETTİ

Bu oyun tarzı 2010 yılındaki Barcelona-İnter eşlemesini akıllara getirdi. O dönem oynadığı futbolla göz dolduran ve Şampiyonlar Ligi'nin favorisi olarak gösterilen Barcelona yarı finalde Mourinho'nun İnter'i ile karşı karşıya geldi. İlk maçı sürpriz bir şekilde deplasmanda 3-1 kaybeden Barcelona sahasında skoru çevirmek için mücadele etti. Fakat Mourinho Nou Camp'te kalesini 'Park the bus'(Otobüs park etme) adı verilen taktikle korumayı başardı ve finale kalarak kupayı evine götürdü.

Mourinho'dan Atletico Madrid'e İnter taktiği

ÖNCÜSÜ YUNANİSTAN

'Park the bus' taktiğinin yaratıcısı olarak Otto Rehhagel'i gösterebiliriz. Yunanistan ile Euro 2004'te zafere ulaşan Otto Rehhagel özellikle grup aşamasından sonraki performansı ile bu taktiğini öncüsü oldu. Çeyrek finalde Fransa, yarı finalde Çek Cumhuriyeti ve finalde ev sahibi Portekiz'i 1-0'lık skorlarla geçerek 1.17 ile turnuva tarihinin en az gol atan şampiyonu olarak tarihe geçtiler.

İSTATİSTİKLER DE DOĞRULUYOR

Dün gece Vicente Calderon'da oynanan maçın istatistikleri de Chelsea'nin bu taktiğini doğruluyor. Maç sonunda Atletico Madrid rakibi Chelsea'ye %62'ye %38'lik bir üstünlük sağladı. İspanyol ekibi 656 pasın 497'sinde isabet sağlarken Chelsea 372 pasın 208'inde isabeti sağladı. Son olarak Atletico Madrid rakip kaleyi 26 kez yoklarken, Chelsea'de bu sayı sadece 5 olarak göze çarptı.

Mourinho'dan Atletico Madrid'e İnter taktiği

OTORİTELERDEN BÜYÜK ELEŞTİRİ

Chelsea 29 Ocak 1014 tarihinde evinde ağırladığı West Ham ile golsüz beraber kaldığında Jose Mourinho rakibini 19.yüzyıl futbolu oynamakla suçlamıştı. Dün gece takımının oynadığı futbolun ardından zamanında yaptığı bu eleştiri kendisine yöneltildi. Ayrıca sadece kazanmak için oyun olarak iyi bir görüntü vermemenin de Chelsea'nin imajını zedelediği yönünde de büyük eleştiriler aldı.