Muammer Güler için halaylı kutlama

Muammer Güler için halaylı kutlama

İçişleri Bakanlığı'na getirilen Mardin Milletvekili Muammer Güler'in bakan olması memleketinde sevinçle karşılandı. AK Partili Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, belediye önünde davul-zurna eşliğinde halk oyunları ekibiyle halaylar çekerken, iki koç kurban olarak kesildi. Kentte Güler'in fotoğraflarının yer aldığı, İçişleri Bakanlığı onurun milletvekilimiz Muamer Güler ve şehrimize hayırlı olsun yazılı afişler asıldı.

"MUAMMER ABİNİN BAKANLIĞINA ÇOK SEVİNDİK"

Mardin Belediye Başkanı Ayanoğu, bugün Mardin'in onurlu ve şerefli bir olduğunu belirterek, şöyle dedi 18 yıl aradan sonra Mardin'i temsil edecek şekilde görev tevdi edildi. Muammer Güler abimize İçişleri Bakanlığı tevdi edildi. Bu bizim için sevinçli bir haber, her açıdan bu memleketin geleceği, gelişimi, barışın oluşması çözüm sürecinin hızlanması konusunda önemli bir dönüm noktası. Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Sayın vekilimizin Muammer Güler abimizin, İçişleri Bakanı olması ile beraber Başbakanımızı şehrimize verdiği önemi de ortaya koymaktadır. Şehrimizin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine yazılması, noktasında ve dünya turizmine hızla ilerlemesi noktasında önemli bir eşiği önemli bir dönemeci dün akşam itibarı ile aştığımızı ve döndüğümüzü ben ifade etmek istiyorum. Bu şehrin önü açık Mardin'de yaşayan vatandaşlarımızın önü açık. Çalışmalarımızda artık daha iyi bir ivme kazanacağız. Kardeşlik ikliminin tekrar yeşerdiği bugünler de çözüm sürecinin hızlanması noktasında Muammer abimizin ciddi bir gayreti olacağını düşünüyoruz. İnanıyoruz. Bu bakanlığın Mardinimize, ülkemize ve bütün dünyaya hayırlı olmasını diliyorum.

MUAMMER GÜLER İÇİN HALAYLI KUTLAMA

Muammer Güler için halaylı kutlama

AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, Güler'in bakan olmasını büyük bir coşku ile karşıladıklarını belirterek, "Muammer Güler sadece Mardin'in bakanı değil tüm Türkiye'nin bakanıdır. İnşallah içişleri konusunda bölgemizde süren çözüm sürecinde büyük katkılarının olacağına inanıyoruz" dedi.

HALASI, BAKAN OLMASI İÇİN DUA EDİYORDU

İçişçileri Bakanlığı görevine getirilen Mardin Milletvekili Muammer Güler'in Mardin'de yaşayan halası 65 yaşındaki Nebahat Arıkan büyük sevinç yaşadı. Arıkan, yeğeni Muammer Güler'in bakan seçilmesi için Allah'a çok dua ettiğini söyledi. Kedileri için bir sürpriz olduğunu belirten Arıkan, "Aslında bu sürprizi daha önce bekliyordum. Bakan olacağını biliyordum. Allah onu muvaffak olsun. Muammer bey çok dürüst bir insandır. Çok Çalışkan ve başarılı bir insandır. Kendisinden büyük şeyler kendisinden Türkiye için büyük hizmetler bekliyoruz" dedi.

STK'LARDAN TAM DESTEK

Muammer Güler'in bakan olmasını değerlendiren Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Mustafa Aydın, Güler'in Mardin ve bölge açısından büyük bir şans olduğunu belirterek, şöyle dedi.

"BARIŞ SÜRECİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTIR"

"Muammer Güler beyin İçişleri Bakanı olması, ilimiz için bir şans olduğu gibi ülkemiz için de önemli bir şans. İstanbul'u başarı ile yönetmiş, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı yapmış, İçişleri Komisyonu başında bulunmuş bir şahsiyetin İçişleri Bakanı olması iç dengeleri açısından da iç barış açısından da ve en önemlisi hükümetin bu başlatmış olduğu sürecin aksamadan yol kazasına uğramadan böyle üst becerikli yetenekli ve aynı zamanda tecrübeli bir insana çok ihtiyaç vardı. Sanırım bu anlamda da hükümete maliyet oluşturmak bir yana hükümetin işini kolaylaştırır. Kendileri de zaten çok sempatik, herkese de sempatikliği ile bakar. Hiçbir zaman uç noktalara savrulmamış, bu açıdan da kendisine hayırlı ve ülkemize hayırlı olsun diyorum. Özellikle son zamanlarda Türkiye'de yaşanan barış sürecine büyük katkı sağlayacaktır. Kendisi birikim ve donanıma sahiptir. Barış ve huzur için önemli adımları sağlayacaktır."

KÜRT SORUNU ÇÖZÜLÜRKEN ÖNEMLİ BİR ADIM

Mardin Merkezli Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül de devam eden Kürt Sorunu çözümü müzakerelerinin devam ettiği bir dönemde Mardin'de bir bakanın İçişlerine getirilmesini manidar bulduklarını belirterek, "Mardin büyük bir beklenti içindeydi. Bu beklenti bugün gerçekleşti. Büyük bir düşünce adamı Türkiye'nin İçişleri Bakanlığına getirilmesi son derece olumlu bir karardır. Mardin için çok önemlidir. Mardin'in daha da tanıtılmasında önemli katkıları olacak. Kendisinden Türkiye için büyük hizmetler bekliyoruz. Türkiye'de huzur ve barışın tesisi için önemli vazifeler alacaktır" dedi.