Müge Anlı canlı yayında bir cinayeti daha çözdü
Detay Haber

Antalya Yeniköy'de yaşayan 2 çocuk babası Himmet Okatan (38), 29 Temmuz'da çıktığı evine bir daha dönmedi. Okatan'ın cesedi, 3 gün sonra Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulundu. Yapılan incelemede kafasına darbe aldığı belirlenen Okatan'ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Birçok suça karışmış olan Okatan'ın öldürülmesiyle ilgili birden fazla şüpheli vardı. atv'deki "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programına konuk olan Himmet Okatan'ın eski eşi, yeni eşi ile ablası, Yusuf Sipahi ile Süleyman Kurt'tan şüphelendiklerini söyledi. Programa konuk olan Sipahi ve Kurt, suçsuz olduklarını, Okatan'la aralarında alacak davası olduğunu fakat böyle bir şey için cinayet işlemeyeceklerini belirtti.

STÜDYODA HERKESİ ŞAŞIRTAN GELİŞME

Müge Anlı'nın sorularıyla gerçeklerin ortaya çıkacağını anlayan Süleyman Kurt, 29 Eylül'deki programın ilk dakikalarında gerçekleri anlattı. Kurt'un, "Himmet'in Yusuf'a borcu vardı. Yusuf borcunu isteyince aralarında bir husumet çıktı. Bunun üzerine Himmet'i başına vurarak öldürdü. Sonra bana geldi. 'Himmet'i öldürdüm. Cesedi bir battaniyeye sarıp, arabanın bagajına koydum. Bir yere götürüp cesedi ayrı, battaniyeyi ayrı yerlerde bıraktım. Arabasını beraber yakalım' diyerek cinayeti nasıl işlediğini anlattı" şeklindeki sözleri stüdyodaki herkesi şoka uğrattı.

SİPAHİ'NİN İFADESİ: KURT'LA BİRLİKTE ÖLDÜRDÜK

Bunun üzerine Yusuf Sipahi hakkındaki suçlamaları yanıtlamak için yayına bağlandı ama söyledikleriyle daha büyük şaşkınlık yarattı. Sipahi, cinayeti kendisinin işlemediğini, itirafçı Süleyman Kurt'un işlediğini söyleyerek iddiaları reddetti. Canlı yayındaki cinayet itirafından sonra harekete geçen Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı ise iddiaların odağındaki Yusuf Sipahi'yi gözaltına aldı ve adliyeye sevk etti. Savcı karşısında verdiği ifadede cinayeti işlediğini kabul eden Sipahi, bu cinayeti Süleyman Kurt'la birlikte işlediklerini söyledi. İfadesi sonucunda Yusuf Sipahi tutuklanarak Burdur E tipi cezaevine gönderildi.