Muharrem İnce'den Başbakan’a tutukluluk göndermesi

Muharrem İnce'den Başbakan’a tutukluluk göndermesi

Çankaya Belediyesi tarafından yenilenen Cemal Süreya Parkı, CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin katılımıyla açıldı.

''BAMBAŞKA YENİ BİR KİMLİK KAZANDIRDIK''

Açılış kurdelesini kesmeden önce parkla ilgili bilgi veren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Cemal Süreya Parkı 10 bin metrekarenin biraz üzerinde bir park. Tümüyle yoldan anlaşılmaz hale gelmiş köhne bir parktı. Bambaşka yeni bir kimlik kazandırdık. Her bir yaş grubuna hizmet edecek şeyler, hayvanseverlere hizmet edecek bir özel köpek eğitim parkı dahil olmak üzere, çocukların inanılmaz kullandıkları basket sahaları ve rekreasyon amaçlı aydınlığı ile de özel gece gündüz kullanılabilecek bir parka dönüştü” diye konuştu.

Tanık, son olarak İnce'ye park açılışına katıldığı için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tanık'ın konuşmasının ardından parkın açılış kurdelesi kesilip Cemal Süreya heykelinin açılış yapıldı.

“KENDİSİNİN ÇIKARINA OLACAK”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesinde yaptığı tutukluluk sürelerinin azami 5 yıl olacağı yönündeki açıklamasının sorulması üzerine CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili İnce, “Tutukluluk süresini ne kadar azaltırsa gelecekte kendisinin çıkarına olacak” ifadelerini kullandı.

''TÜRKİYE'Yİ BÖLEMEDİLER...''

İnce, Türkiye'nin sandık başına gideceğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Bu sandık başında belki de son yıllarda ilk kez sadece belediyecilik hizmetlerini oylamayacağız. Parkı, yolu, suyu, kültürel etkinlikleri, bunları oylayacağız tabii ki ama bir başka şeyi daha oylayacağız. Yani Türkiye'yi Türk-Kürt diye bölemediler. Alevi-Sünni diye bölemediler. Biz şöyle bölelim Türkiye'yi, ağacın yeşilini savunanlarla doların yeşilini savunanlar.”

''ERKEN SEÇİM VAR''

Seçimlerin 1989 yılında olduğu gibi olacağını kaydeden İnce, “30 Mart'ta belediyeleri aldıktan sonra en kısa sürede erken seçim var” dedi. Bir park açılışında bu şekilde konuşmak istemediğini ama bunları da konuşmanın gerekli olduğunu belirten İnce, “Rant değil, dolar değil, ağacın yeşilini savunacağız. Bu parkta inşallah kızlı erkekli şiir okuyacağız” şeklinde konuştu. Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasıyla ilgili değerlendirme yapan İnce, bu davaya ve çocuklara sahip çıkılması gerektiğini anlattı.

“CEMAL SÜREYA DA BÖYLE TERCİH EDERDİ”

Çankaya Belediye Başkanı Tanık ise 9 Ocak'ta planlanan açılışın bugüne kaldığını ve havanın da güzel olduğunu belirterek, “İnanıyorum ki Cemal Süreya da böylesi aydınlık bir günü tercih ederdi. Onun hayata dair duyarlılığı, zekası, yaşamı boyunca çok çeşitli alanlardan geçmiş olan deneyim birikiminin de üstüne eklenmiş olduğu yaşama anlayışı, sevgiyle, tutkuyla ve şiir zekasıyla buluşmuş olan bu özelliği, bu güzel ortamı karanlık bir kış gününe daha çok tercih ederdi diye düşünüyorum. Özgürlüğün geldiği gün aydınlığın geldiği gündür, güneşin geldiği gündür, insanların açık alanda rahatça dolaşabildiği, özgürlüğü hissettiği gündür. Cemal Süreya Parkı'nı yenilemek gerekti” diye konuştu.