Mümtazer Türköne Ak Parti'den aday

Mümtazer Türköne Ak Parti'den aday

Aday adaylığı başvuruları sona eren AK Parti'de yaklaşık 20 milletvekili yeniden aday olmadı.

TÜRKÖNE'LERDE NÖBET DEĞİŞİMİ

Bunlar arasında Devlet Bakanı Mehmet Aydın ile eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da bulunuyor. Aydın, durumunu Başbakan Erdoğan'ın tercihine bıraktı. Aday olmayanlar arasında İstanbul Milletvekili Özlem Türköne de yer alıyor. Türköne'nin eşi Mümtazer Türköne ise Ak Parti'ye adaylık için başvurdu. Son seçimde Mümtazer Türköne, kendisine yapılan teklifi kabul etmemiş, eşinin aday gösterilmesini sağlamıştı.

ADAY OLAMAYACAK VEKİLLER

Erdoğan'ın evsahibi Faruk Koca da, affını isteyerek adaylık başvurusu yapmadı. Aday olmayan milletvekillerinden bazıları şöyle: Ülkü Güney (Bayburt), Mehmet Salih Erdoğan (Denizli), Cenap Gülpınar (Şanlıurfa), Mehmet Çerçi (Manisa), Ali Kul (Bursa), Yaşar Yakış (Düzce), Mustafa Ünal (Karabük), Akif Gülle (Amasya), Mustafa Çetin (Uşak), Ali Bayramoğlu (Rize), Yaşar Eryılmaz (Ağrı), Kerem Altun (Van), Hüsnü Ordu (Kütahya), İbrahim Mete Doğruer (Osmaniye). Cenap Gülpınar yerini oğluna, Bayramoğlu da durumunu Erdoğan'ın tercihine bıraktı.

Erdoğan, koltuklarını devreden 3 eski bakanına da yeni görev verdi. Beşir Atalay, Sadullah Ergin ve Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in koordinatörlüğündeki '2023 vizyonu' adlı seçim beyannamesinin çalışmalarında görev aldılar.