Murat Bardakçı kimdir

Murat Bardakçı Murat Gökhan Bardakçı, 25 Aralık 1955 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. 2004 yılında hayata gözlerini yuman İlhan Bardakçı’nın ve Nemika Bardakçı’nın oğludur. 2009 yılında 5 yıldır birlikte olduğu Ayşegül Manav'la evlendi.

Bardakçı, Ankara Atatürk Lisesi'ndeki eğitim hayatının devamında, 1978'de Ankara Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Bardakçı müzik, tambur çalarak ve tarih konularına ilgi göstererek uzun yıllar geçirdi. Musıkîye Selahattin Tanur'la tambur ve eser meşk ederek başlayan Murat Bardakçı, Tanur'dan icazet aldı. Ekrem Karadeniz'le teori, teori tarihi ve ses sistemi üzerine çalıştı. Fahire Fersan ve Vecdi Seyhun'dan yararlandı. Abdülbaki Gölpınarlı'dan şarkiyat kaynakları ve metodolojisi alanlarında büyük ölçüde faydalandı.

1915 Ermeni Olaylarının yaşandığı sırada sadrazam olan Talât Paşa'nın özel arşivinden faydalanarak "Talât Paşa’nın Evrak-ı Metrukesi" adlı kitabı yazdı.

2006 yılında Kanal D'de yayınlanan ve 4 bölümden oluşan “Son Osmanlılar” belgeseliyle tanınmaya başlandı.

2008 yılında Kanal 1'de başladığı “Tarihin Arka Odası” adlı programını Mart 2009'dan beri Habertürk televizyonunda Erhan Afyoncu ve Pelin Batu ile birlikte sundu. Mart 2011 tarihinde Pelin Batu programdan ayrılsa da program hâlâ devam etmektedir.

30 Mayıs 2010 tarihinde beri “Habertürk Tarih” dergisini çıkarmaktadır. Ayrıca 1 Mart 2009'den beri Gazete Habertürk'te pazartesi, çarşamba ve cuma günleri köşe yazıları, pazar günleri ise tam sayfa olmak üzere haftada dört kez yazmaktadır.

RTÜK’TEN REKOR KARDASHİAN CEZASI

Murat Bardakçı, Erhan Afyoncu ile Nurhan Atasoy’un birlikte sundukları ve Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuk olarak katıldığı “Tarihin Arka Odası” adlı programda, Kim Kardashian için kullandığı “Kim Kardashian’ın koca kıçını seyrediyorsunuz ya, o da Ermeni seyretme. Ermeni kıçına niye bakıyorsun?” sözleri nedeniyle “Kaba ve argo dil kullanmama” ilkelerine aykırı olduğuna hükmetti. Cezanın 600 bin TL’yi bulduğu öğrenildi.

KİTAPLARI

Maragalı Abdülkadir

Son Osmanlılar & Osmanlı Hanedanı'nın Sürgün ve Miras Öyküsü

Sultanî Besteler

Fener Beyleri'ne Türk Şarkıları

Osmanlı'da Seks

Refik Bey

Neslişah: Cumhuriyet Devrinde Bir Osmanlı Prensesi

Ahmed Oğlu Şükrullah: Şükrullah'ın Risalesi ve 15. Yüzyıl Şark Musikisi Nazariyatı

Üçüncü Selim Devrine Ait Bir Bostancıbaşı

İttihadçı'nın Sandığı

Mahmut Şevket Paşa'nın Sadaret Günlüğü