Murat Kurum: Yabancılar Anadolu'ya ilgi gösteriyor

EnsonhaberEmlak/ CANNES

MIPIM 2016 Fuarı'nı ziyaret edenler arasında Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da vardı. TOKİ Başkanı Ergün Turan ile bir basın toplantısı düzenleyen Kurum, fuarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum: Yabancılar Anadolu'ya ilgi gösteriyor

"TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK GYO'YUZ"

Kurum, Türkiye'de gerçekleşen terör eylemlerinin konut satışlarını doğrudan veya dolaylı olarak etkilediğini belirtti. Kurum, tüm bu yaşananlara rağmen Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini ifade ederek, “İTO çadırında biz de yer aldık. Türkiye'de inşası devam büyük altyapı projeleri var. Üstyapı olarak da önemli projelerimiz var. Bunlardan birisi İstanbul Finans Merkezi. Emlak Konut olarak biz proje yürütücülüğü yapıyoruz. Finans Merkezi'nde yönetim ve denetim yapıyoruz. Bu proje için bir master plan çizildi ve uygulamaya geçildi. Altyapıları büyük oranda tamamlandı. İnşaatlarda bu yıl itibariyle başladı. 2018 sonu itibariyle kısmen bitecek. 2020 yılına kadar da etaplar halinde tamamlanacak. Emlak Konut olarak Türkiye'de en büyük GYO'yuz."

Murat Kurum: Yabancılar Anadolu'ya ilgi gösteriyor

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum (solda)

"YÜZDE YİRMİYE YAKIN YABANCI SATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Kurum, yabancılara yapılan satışı da değerlendirerek, "Geçen yıl yüzde 20'ye yakın yabancı satışı gerçekleştirdik. Sektörü ayakta tutan en büyük etkenler biri buydu. Bu yurtdışına katılım ve tanıtımlarla oluyor. Ocak ve şubat aylarında yine yüzde 10-15 satışlar oldu. Türkiye büyümeye devam ediyor. İnşaat sektörü de büyümek zorunda. TOKİ'yle işbirliği içinde çalışmalarımız sürüyor. Bu açıdan işbirliğimiz çok önemli. Son 1,5 yıldır Anadolu'ya açılma politikamız var. Bu kapsamda yatırımlar yapıyoruz. Yabancıların da Anadolu'ya olan ilgisi çok fazla” dedi.