Mustafa Demir: Artık gülümseyen bir Fatih var
ensonhaber.com

Mustafa Demir: Artık gülümseyen bir Fatih var

Fatih'i yaşanılabilir bir ilçe haline getiren AK Partili Başkan Mustafa Demir "Teknoloji, restorasyon, yeşil alanlar, eğitim ve kültür spor, aklınıza gelebilecek her konuda büyük değişim var" diyor. Şehri imar ederken, o şehirde yaşayanların kalbini kazanmaya önem veriyor.

"Tek derdimiz halkımızın memnuniyeti" diyen Başkan Demir'in üç kriteri var: Çalışkanlık, ulaşılabilirlik ve güvenilirlik.

Mustafa Demir: Artık gülümseyen bir Fatih var

Mustafa Demir'in yanıtladığı sorulardan bazıları şu şekilde;

"YAŞANABİLİR BİR FATİH"

-Göreve geldiğiniz günden bu yana sürekli 'yaşanabilir bir Fatih' dediniz. Hedefinize ulaştınız mı?

2004'te belediye başkanı olduğumda etrafı surlarla çevrili, yapılaşması bitmiş, problemli, yeşil alan üretemez bir Fatih vardı. Biz `yaşanılabilir bir kent' diye yola çıktık. Sosyal. kültürel. ekonomik alt yapıyı oluşturduk ve burayı tercih edilen bir ilçe haline getirdik. Hayallerimizin de ötesinde bir Fatih inşa ettik.

Mustafa Demir: Artık gülümseyen bir Fatih var

"KENDİ ÇOCUKLARIMA ÖZEN GÖSTERDİĞİM GİBİ ÖZEN GÖSTERİYORUM"

-İlçe olarak eğitimde ne durumdasınız?

Bir topluma hizmet etmenin en pratik yolu çocukların eğitimine destek vermektir. Benim de iki evladım var ve onları iyi yetiştirmek için mücadele ediyorum. Fatih'te yaşayan insanların çocukları için de aynı özeni gösteriyoruz.

Örneğin kara tahtalan dünyaya açılan bir pencereye dönüştürüp akıllı hale getırelim dedik. 2010'da Fatih`te tüm ilköğretim okullarının dersiklerinde akıllı tahtaları bitirdik.

Mustafa Demir: Artık gülümseyen bir Fatih var

"2 SAĞLIK OCAĞINI 24'E ÇIKARDIK"

-Sağlıkta ne durumdasınız?

Çapa. Cerrahpaşa, Haseki ve SSK Samatya hastanelerimiz var. Hepsi tarihi geçmişi olan önemli hastaneler. Göreve başladığımda iki sağlık ocağımız vardı. Ancak yetersizdi. Bunu 24 saglık ocağına çıkardık.

Aile sağlık ocağı merkezleri ilk Düzcede hayata geçirildi. Daha sonra uygulamayı lstanbul'a aldılar, Biz aile sağlık merkezlerini Fatihte kolaylıkla gerçekleştirdik. Çünkü altyapısını kurmuştuk.

"KAPALIÇARŞIYA BÜYÜK YATIRIM YAPTIK"

Dünyanın en çok ziyaret edilen turistik mekanı Kapalıçarşı'da çok büyük problemler vardı ama çözdük.

554 yıllık çarşıya hiç dokunulmamıştı. Sadece ufak dokımuşlarla problemler asılmış ama artık duvara toslama noktasına gelinmişti. Burası 2009'da bize bağlandı ve hemen projesine başladık.

Kapalıçarşının altyapı problemleri vardı. Görüntü kirliliği ve çatı problemi de cabası. En önemlisi yönetim problemiydi. Burada işlerin hızlı yürümesi için kanun çıkardık. projeleri hazırladık. İşleri en kısa sürede bitirdik. Artık çok güzel bir yönetim kurulu var.

Çatıyı da biz üstlendik. 30 milyon lira harcadık. 20 milyon lira daha harcayacağız ve bu problem de bitecek.

"EMİNÖNÜ MOTİVASYON KAYNAĞIMIZ OLDU"

-Eminönü'nün size bağlanması tarihi yarımadanın yükünü artırdı mı?

Eminönü motivasyon kaynağımız oldu. 5 yıl Fatih`te yapacaklarımızı yapmıştık, projelerimiz devam ediyordu. Eminönü bizim için yeni bir çalışma alanı oldu. Bu karardan üvey evlat muamelesi göreceğini zannedip tedirgin olan semt sakinleri, şimdi hizmetlerimizden çok mutlu.