Namık Çınar: Erdoğan darbeyi hak ediyor

Namık Çınar: Erdoğan darbeyi hak ediyor

Taraf Gazetesi'nin asker kökenli yazarı Namık Çınar, önceki günlerde yazdığı "Erdoğan darbeyi hak ediyor" yazısı hakkında bir yazı daha kaleme almak zorunda kaldı.

"ERDOĞAN DARBEYİ HAK EDİYOR"

Çınar, önceki yazısında Erdoğan'a okkalı bir "sandık darbesi" indirilmesi gerektiğini söylemiş ve şöyle devam etmişti:

Erdoğan'a şöyle okkalı bir "sandık darbesi" indirilmeli; gününü göstermeli, feleğini şaşırmalı; darbe neymiş, halkı aşağılamak neymiş, ayaklar nasıl baş olurmuş, Zincirlikuyu Mezarlığı'nın kapısında yazdığı gibi ölünce değil, yaşarken tattırılmalıdır.

"ÜZGÜNÜM"

Namık Çınar bugünkü yazısında ise eleştirilere cevap verdi. Önceki yazısında demek istediklerinin farklı anlaşıldığını öne süren Namık Çınar "Sevenlerini üzecek değil düşündürecek serinkanlı bir yazı yazmalıydım. Üzgünüm" dedi.

İşte Çınar'ın bugünkü yazısında "üzgün" olduğunu söylediği o bölüm;

Gezi olayları nedeniyle dövülerek öldürülen on dokuz yaşındaki bir ana kuzusunun tabutu, bu ülkenin başbakanının önünden geçti de, o oralı bile olmadı. Ama gene de kendime hâkim olmalı, sevenlerini üzecek değil düşündürecek serinkanlı bir yazı yazmalıydım. Bu nedenle üzgünüm.

BARANSU DA TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan Taraf'ın bir başka yazarı Mehmet Baransu da Çınar'a tepki verenlerden biri oldu. Mehmet Baransu bugünkü yazısında, Taraf'ın "darbecilerle mücadele tarihinden" kısaca bahsettikten sonra Çınar için şunları söyledi;

Bu gazete darbeyle, darbecilerle, darbe mantığıyla mücadele etti. Halen de ediyor. Çalışanlarının bazıları bu yolda hayatlarını hiçe saydı. Tehlikeye attı. Halen atıyor. Doğrusu bir yazıya şu kişi "darbeyi hak ediyor" başlığının atılamayacağı bir gazete burası.

Sanırım Namık Çınar, askeri değil "sandık darbesini" kastettim diyecektir. Ancak yazısını bir kez daha okumasını salık veririm. Bolca 28 Şubat ruhu, izi, üslubu görecektir.