Nevruz kutlamaları sınava giren öğrencileri etkiledi

Nevruz kutlamaları sınava giren öğrencileri etkiledi

ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarının ilk basamağı olan YGS dün yapıldı. Tüm iller ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da yapılan sınava 2 milyon 7 bin 685 aday katıldı.

Nevruz kutlamaları sınava giren öğrencileri etkiledi

'SINAV VAR' YAZILI KUTU

YGS, yurt genelinde olaysız sona ererken; Borsa İstanbul Zeytinburnu Anadolu Lisesi'nde sınava giren adaylar, Kazlıçeşme'deki Nevruz kutlamaları nedeniyle tam bir kabus yaşadı. Miting alanına sadece 200 metre uzaklıktaki okul, kalabalıktan gelen seslerle doldu. Atılan havai fişekler ve çıkan gürültü, adayların dikkatini dağıttı. Miting alanına gitmek için okul önünden geçen gruplar da slogan attı. Bunun üzerine bir vatandaş, "Sınav var" yazan bir karton kutuyu havaya kaldırarak uyarıda bulundu.

GÜRÜLTÜ NEDENİYLE PAMUK DAĞITILDI

Gürültü nedeniyle sınava girenlere pamuk dağıtıldı. Seslerden rahatsız olan öğrenciler pamuklarla kulaklarını tıkadı. Okul önünde çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen veliler ise yaşadıkları durum nedeniyle gözyaşlarına boğuldu. Bazı veliler, "Sınavda çocuklarımız tedirgin oluyorlar. Biraz önce havai fişek patlattılar. ÖSYM ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün bu okula sınavı vermemesi lazımdı. Bunu bile düşünemiyorlar" diyerek tepki gösterdi.