Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama
ensonhaber.com

kurtulmuş

Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Doğu illerinde öğrenciler için telafi kapsamında 15 bin öğrencimiz eğitime bugün başladı. Öğretmenlerine ve velilere teşekkür ediyoruz. MEB telefi eğitimi verecek.

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ YALNIZ DEĞİLDİR

Bayırbucak'ta rejim güçleri ve DAEŞ güçlerince Türkmenlere karşı son derece acımasız saldırılar devam ediyor. Bu olayları yakinen takip ediyoruz. Türkmen kardeşlerimizin yalnız olmadığını belirtmek isterim. Ümit ederiz ki Suriye'de sağlanacak barışta, Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimiz de huzura kavuşacaktır. Rusya, DAEŞ'le mücadele gerekçesiyle muhaliflere saldırmıştır. Elimizdeki bilgiler bu yöndedir. Antalya'da gerçekleşen hortum felaketi dolayısıyla, özellikle seracılarımız üzerindeki olumsuz etkileri dolayısıyla sunum gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede Antalyalı üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyoruz.

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ

Suriye'de çok taraf var. Suriye'de karşıymış gibi ifade edilen ama işbirliği içinde olan gruplar var. PYD ve DAEŞ ile rejim güçleri işbirliği yapıyor. Bir tarafta rejim güçleri ile muhalifler masada olmalıdır. Suriye Ulusal muhalefeti bu örgütlerle masaya oturmaya rıza göstermez. Ümit ederiz ki Suriye'de şerefli bir barış süreci olsun. Bu barış, geniş halk kitlelerinin rıza gösterecek bir barış olsun. Bu görüşümüzü her platformda dile getirmeye devam ediyoruz.

PKK KIRMIZI KİTAPTAN ÇIKARILMADI

PKK'nın kırmızı kitaptan çıkarıldığı haberleri külliyen yalandır. PKK, iç güvenlik tehdidi olmaktan çıkarılmış değildir. Bu konuda kim ne yazıyorsa yalandır. Türkiye'de özellikle bölgedeki STK'lar ve kanaat önderleri olmak üzere bütün çevreleri sürece dahil olması esastır. Çözüm sürecinin sahibi milletin kendisidir.

AKADEMİSYENLERİN İMZALADIĞI YANILTICI BİR BİLDİRİDİR

Akademisyenler bildirisine imza atan birçok kişinin metni tam anlamıyla okumadığı düşünülebilir. Kimse terör olaylarını bu şekilde yorumlayamaz. Okulların bombalanması, hendekler ve barikatlar kurulması, bunlar yokmuş gibi böyle bir bildirinin yayınlanması kabul edilebilir değil. Yanıltıcı bir bildiridir. Kimsenin toplumu yanıltmaya hakkı yoktur. Keşke böyle bir bildiri olmasaydı."