Numan Kurtulmuş'tan Kilis açıklaması
Ajanslar

Numan Kurtulmuş'tan Kilis açıklaması

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra kameralar karşısına geçti.

"İLAVE ASKERİ TEDBİRLER ALINACAK"

Birçok konuda açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, Kilis'te yaşananlarla ilgili "Kilis için ilave askeri tedbirler alınacak." dedi.

Numan Kurtulmuş'un açıklamasından satır başları;

Kilis halkını yürekten tebrik ediyoruz. Hiçbir şehir kendi nüfusu kadar bir halkı barındıramazdı. 46 roket atışı yapılmış. 17 kişi öldü. 61 kişi ise yaralandı. Yerleşik bir düzende saldırı olmadığı için karşılık vermek zor oluyor.

4 BAŞLIKTA ELE ALINDI

4 başlıkta konuyu ele aldık. İlave askerle tedbir alınması ve İHA'larla gözetlenmelerin üst seviyeye çıkarılması üzerinde uzun uzun konuşuldu.

Numan Kurtulmuş 4 maddelik Kilis planını anlattı VİDEO

EKONOMİK TEDBİRLER

Ekonomik tedbirler alınacak. Tüccar ve esnafımızın zararlarının giderilmesi. 5 milyon ilave ile zararlar giderilecek, ödeme yapılacak. İkinci aşamada da 5 milyon ilave destek sağlanacak.

KİLİS HALKINA DESTEK

Üçüncü başlık ise sosyal destek başlığı altında. Küçücük bir ile 46 merminin düşmesi, önemli bir travmanın yaşanmasına vesile oldu. Bütün uzman arkadaşlarımız Kilis halkımızın yanında olacak.

YENİ BİR HASTANE

Dördüncü başlık ise sağlık alanında ilave tedbirlerin alınması. Zırhlı ambulans gönderilerek orada göreve başlayacak. 250-300 yataklı yeni bir hastanenin yapılması için çalışmalar başladı.

Bakanlar Kurulu'nda ele aldığımız alt işçilerle ilgili çalışma. Bu çalışma Meclis'e gönderilecek hale getirildi. 720 bin çalışanın kamuya geçişi düzenlendi. Bu geçişlerde her kurum kendisine ait sınav yapma hakkına sahip olacak."