Nusaybin'de çocuklara ilginç anons

Nusaybin'de çocuklara ilginç anons

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde çoğu çocuk olan göstericiler, izinsiz gösteri yaptı. Nusaybin Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Koray, zırlı araçtan, "Çocuklar sizin yaştakilerin şu anda yatağında olması lazım. Yarın okul var, okula gideceksiniz yasalar karşısında sorumluluk altına girmeyin" diye uyarı anonsu yaptı.

İŞTE POLİSİN YAPTIĞI O ANONS

GAZ BOMBASI İLE MÜDAHALE ETTİ

Uyarıya taş ve havai fişekle karşılık veren göstericilere polis gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Nusaybin'de İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığını ileri süren ve kendilerine 'Nusaybin halk inisiyatifi' adını veren bir grup dün gece Ahmet Kaya Köprüsü üzerinde toplandı.

'ŞİMDİ SİZİN YATAĞINIZDA OLMANIZ LAZIM'

PKK ve Öcalan lehine sloganlar atan göstericileri 27 Mayıs Caddesi'ne yürüdü. Önlem alan polis, dağılmalarını istediği göstericiler burada yolda ateşler yaktı. Nusaybin Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Koray, zırhlı araçtan yaptığı anonsta, "Çocuklar sizin yaştakilerin şu anda yatağında olması lazım. Yarın okul var, okula gideceksiniz yasalar karşısında sorumluluk altına girmeyin" diye uyarıda bulunarak gruptan dağılmalarını istedi.

2 ÇOCUK YARALANDI

Koray'ın anonsuna grubun arasında bulunan yüzleri maskeli göstericiler havai fişekler ve taş atarak karşılık verdi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri de göstericilere gözyaşartıcı gaz bombaları ve panzerlerden basınçlı su ile müdahale etti. Müdahale sırasında göstericiler arasında bulunan 2 çocuk yaralandı. Yaralı çocuklar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayların yaşandığı cadde üzerindeki düğün yapılan bir salona da gaz bombası isabet ettiği belirtildi. Düğün sahipleri gaz bombaları neniyle polise bir süre tepki gösterdi.