Obama'nın özel temsilcisi: Kürtler birlik olsun

Obama'nın özel temsilcisi: Kürtler birlik olsun

Türk güçlerinin obüslerle YPG mevzilerini vurmasının ardından ABD, Türkiye'nin Suriye Rejimine ve Kürt güçlerine yönelik bombardımanı durdurmasını istedi. ABD bununla da yetinmedi bir de Kürtlere akıl verdi. Mesud Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw'a konuşan ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi Brett McGurk, "Kürtler birlik olursa, hiç kimse onları yenemez" dedi.

"BARZANİ İLE OLUMLU BİR TOPLANTI YAPTIK"

McGurk, Rojava'nın Kobani kentine, "Kürtler'in birlik olması için çaba göstermek amacıyla gittiğini" söyledi. Başkan Mesud Barzani'yle görüşen McGurk, DAEŞ'le savaş ve ekonomi konularında "olumlu" bir toplantı yaptıklarını ifade etti.

Obama'nın özel temsilcisi: Kürtler birlik olsun

KOBANİ ZİYARETİ

31 Ocak'ta Kobani'ye giden McGurk, Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Halk Savunma Birlikleri (YPG) yetkilileriyle görüşmüştü. Özel temsilcinin PKK'lılarla birlikte çektirdiği fotoğraflar günlerce konuşulmuştu. ABD Kongresi Dış İlişkiler Komisyonu'nda üyelere Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı verilen mücadele hakkında bilgi veren Obama'nın temsilcisi, "Kürtlerin sadece tehdit altındayken birlikte hareket ettiğini" söylemişti.