Odesa'da kültür serüveni

Skylife'ta Odesa ile ilgili bir gezi yazısı ele alındı. Ukrayna’nın kültürel açıdan en renkli şehirlerinden Odesa’da 130 farklı milletten insan yaşıyor.

Kültür kenti Odesa'dan göüntüler

Özellikle Rus ve Osmanlı tarihinde önemli bir yer tutması sayesinde bu iki kültürün etkilerine rastlayacağınız Odesa, Rus Çariçesi II. Katerina tarafından bir Türk kalesi olan Khadzhibei’i (Hacıbey) merkez alarak kurulmuş.

Odesa'da kültür serüveni

ODESA'YA 80 KİLOMETRE UZAKLIKTAKİ KALE

Güneye açılan önemli bir liman kenti olması ister istemez şehrin içinde ve çevresinde birçok önemli ve büyük kalenin inşa edilmesine neden olmuş. Bu kalelerin en önemlilerinden biri ise Odesa’ya yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Akkerman Kalesi.

Odesa'da kültür serüveni

KARADENİZ'İN EN HEYBETLİ YAPILARINDAN BİRİ

İki kilometrelik çapıyla dokuz hektarlık alanı kaplayan kale, 30 kulesiyle Karadeniz’in en heybetli yapılarından biri. Hem Osmanlı hem de Rus imparatorluklarına hizmet eden kale, milattan önce 6. yüzyılda antik Yunanlılar tarafından kurulan bir ticaret merkezi üzerine inşa edilmiş. Bölgenin tarihi antik Yunan’a kadar uzandığından bu anıtsal yapıyı gezerken birçok kültüre ait kalıntılar da görmeniz mümkün.

Odesa'da kültür serüveni