Ölü Ozanlar Derneği ozanını kaybetti İZLE

ENSONHABER'DEN HAYAT BİLGİSİ Bir zamanların fenomen filmi Ölü Ozanlar Derneği, bilge ozanını kaybetti bugün. Sinemanın gülen yüzü Robin Williams, filmde hayat verdiği karakter Bay Keating'in yaptığını yaptı ve "Ormandaki iki yoldan en az kullanılanı tercih etti.."

Ölü Ozanlar Derneği - Neden Buraya Çıktım İZLE

Kleinbaum'un kaleme aldığı, aynı adlı kitaptan uyarlanan Ölü Ozanlar Derneği, çekildiği yıl, zihnimizdeki klasik öğretmen algısına büyük bir darbe vurmuştu. Bir öğretmenin sınıfa girdiği anda sıradan bir öğretmenin çok ötesinde bir yol gösterici olabileceğini öğrenmiştik filmle birlikte.

Robin Williams'ın canlandırdığı 20 önemli karakter

Ölü Ozanlar Derneği ozanını kaybetti İZLE

Şiir Anlamak - Ölü Ozanlar Derneği İZLE

ŞİİR VE EDEBİYATLA AÇILAN KAPI...

1959 yılında geçen film, John Keating (Robin Williams) adlı çok başarılı ve bir o kadar da farklı olan edebiyat öğretmeninin çok disiplinli bir erkek okulu olan Welton Academy'de öğretmenlik yapmaya gelmesiyle başlıyordu. Okulun sıradışı Edebiyat öğretmeni Bay Keating, şiir ve edebiyat üzerinden hem okulun hem ailelerin aşırı disiplininden bunalmış öğrencilerinin ezbere yaşadıkları hayatta yeni bir kapı aralıyordu.

Yaşadığın Günü Kavra - Ölü Ozanlar Derneği İZLE

ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ'NİN SIRADIŞI ÜYELERİ

Artık onlar, sistemin kuşattığı bir akademinin sıradan öğrencileri değil, Ölü Ozanlar Derneği'nin sıradışı üyeleriydiler. Geceleri gizli gizli kaçıp buluştukları bir mağarada birbirlerine kısık sesle şiir okuyor, sistemin korku imparatorluğundan kaçırdıkları dizelerde kendilerini buluyorlardı. Ancak, Robin Williams'ın hayat verdiği ideal Bay Keating'in açtığı bu yeni kapı ile ezberi bozulan okul yönetimi ve diğer öğretmenlerin rahatsızlığı ayyuka çıkmış, Ölü Ozanlar Derneği'nin macerası bir öğrencinin intiharı ve Bay Keating'in istifası ile son bulmuştu.

Ölü Ozanlar Derneği ozanını kaybetti İZLE

HEY KAPTAN, KAPTANIM

Yayınlandığı yıl büyük yankı uyandıran film, hem ezber dayatması ile öğrenciyi bir makinaya çeviren eğitim sisteminin hem de zihinlerdeki öğretmen algısının sorgulanmasına neden olmuştu. Robin Williams da başarılı bir şekilde canlandırdığı Bay Keating rolü ile bir kez daha gönüllerde yer etmişti. 63 yaşında, erken bir veda ile aramızdan ayrılan Williams'tan geriye sessiz bir çığlık kaldı; "Hey Kaptan, Kaptanım!!"