Operasyon köstebek yüzünden sahurda başladı

Operasyon köstebek yüzünden sahurda başladı

Terörle Mücade Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru, operasyon bilgisini sızdırdı. Bunun üzerine polisin operasyon hazırlığında olduğu önceki gün öğleden sonra çeşitli çevrelerce duyuldu.

CEMAATÇİ POLİS OPERASYONU SIZDIRDI

Polis, hemen köstebeği belirledi ve gözaltına aldı. Ardından da sabah saatlerinde yapılması planlanan operasyonun startı verildi.

"POLİSE OPERASYON YAPILACAK ERKEN GELİN"

Zaman gazetesinin internet sitesi de operasyon öncesi hazırladığı haberlerle operasyonun yapılacağını duyurmuştu. Zaman'da yer alan haberde "Avukatlardan gizlenen soruşturma dosyalarının içeriğine hükümete yakın medya kuruluşlarında çalışan gazetecilerin vakıf olduğu, hatta yarın yapılacak operasyonlar için tetikte olmaları hususunda adliye ve emniyet kaynakları tarafından uyarıldıkları öğrenildi. İddiaya göre, bazı savcı ve emniyetçiler, “Yarın 05.00-05.30'da 100 civarında polise operasyon yapılacak, erken gelin!” diye uyarıda bulundu." ifadeleri kullanılmıştı.

Öte yandan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında görev yapan dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın sabah erken saatlerde Twitter hesabında ‘Havada operasyon kokusu var' başlığıyla dile iddiaları dile getirmişti.

Paralel yapıya 25 ilde operasyon İZLE