Ordu Avrupa'ya açılıyor

ordu

Liman, kayak merkezi , kanal ve çikolata park gibi projelerle değişime hazırlanan Ordu, yurtdışından da yatırımcı bekliyor. Yapılan ve planlanan 2 milyar liralık yatırımla Ordu’yu bambaşka bir şehir yapacaklarını belirten Ordu Büyükşehir Başkanı Enver Yılmaz, 15-18 Mart’ta Fransa’daki gayrimenkul fuarı Mipim’e katılacaklarını söyledi. Fuar aracılığı ile yatırımcıları Ordu’ya çekeceklerini belirten Yılmaz, 4 gün Avrupalı yatırımcı şirketler ve fonlarla birebir görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

FUARA 4 PROJE GİDİYOR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "MIPIM’e 320 milyon TL’lik havalimanımız, 300-400 milyon dolar yatırım bedelli Ünye Limanı, 50 milyon TL’lik Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi ve120 milyon TL’lik Melet Irmağı projelerimizle katılıyoruz. Hedefimiz Ordu’ya yabancı yatırımcı çekmek. Şimdiden 22 Avrupalı yatırımcı grubuyla Cannes’de görüşmeler gerçekleştirmek üzere sözleştik" değerlendirmesinde bulundu.

Ordu Avrupa'ya açılıyor

"2017 ORDU'NUN SIÇRAMA YILI OLACAK"

Ortadoğulu turistlerin Ordu’ya ilgi gösterdiğini belirten Yılmaz, bölgede hem ev hem de arsalara talep olduğunu ancak yeterli arz olmadığını belirtti. Arsa üretimini artırmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, “Arsa yaratıp burada yeni konut alanları yapacağız. İstanbul’daki müteahhitlerden de talep var. Bin dönümlük bir alanda da kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz” dedi. Turizmin geliştiği bölgede yatakların doluluk oranın yüzde 99 olduğunu söyleyen Yılmaz, “Önümüzdeki yıl 2 tane 5 yıldızlı otel açılacak. Ama yabancı turist ağırlıklı olarak doğal dokunun olduğu tesisleri istiyor” dedi. Ordu’daki en büyük sorunun ulaşım ve altyapı eksikliği olduğunu ifade eden Yılmaz, bu yıl gerekli çalışmaların yapılacağını, 2017’nin ise Ordu için sıçrama yılı olacağını ifade etti.

1 YIL İÇİNDE ÇİKOLATA PARK GELECEK

Enver Yılmaz Ordu’da bir yıl içinde havalimanına yakın bir bölgede ‘Çikolata Park’ açacaklarını söyledi. 64 dönüm alana yapılacak yatırımla butik çikolata üretimi yapılacağını belirten Yılmaz, “12 milyonluk yatırımı yapmadan önce Avrupa’daki örnek projeleri inceledik. İsviçre ve Belçika’da butik çikolata yapımı yaygın. Biz bu tesisin yanına gezi ve oyun alanları da yapacağız” dedi. Yılmaz, Ordu’nun fındık, kivi ve bal üretiminde Türkiye’de lider il olduğunu dile getirdi.

Ordu Avrupa'ya açılıyor

ARSA DEĞERLERİ 10 KAT ARTTI

Mayıs 2015’te açılan havalimanı ile bölgede arsa değerlerinin arttığını belirten Enver Yılmaz, “Arsalar ortalama 1’e 10 değer kazandı. Altınordu’da metrekaresi 70-100 lira olan yerler bin 500-2 bin lirayı gördü. Arsalara alıcı var ama sahipleri satmak istemiyor” dedi. Sahil şeridinde fiyatların daha da yükseldiğini belirten Yılmaz şunları söyledi: “Sahilde arsa fiyatı İstanbul’da Maslak ve Kadıköy ile yarışır. Metrekare fiyatı 10 bin TL üzerinde.”